Eπιλέγουν Θεσσαλία για τις διακοπές του Πάσχα

Για τη διαθεσιμότητα των καταλυμάτων και τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων στη μετακίνηση προς τους προορισμούς ενόψει Πάσχα, μίλησε στο ΕΡΤNEWS ο ταξιδιωτικός πράκτορας Δημήτρης Οικονόμου. «Όσον αφορά την διαθεσιμότητα, υπάρχουν πάρα πολλές περιοχές που ήδη πλησιάζουν το 100% για το Πάσχα. Όσον αφορά στην ακτοπλοϊκή κίνηση, είναι σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, δεν έχουμε κάποια ιδιαίτερη έξαρση, είναι περίπου στα περσινά νούμερα», είπε.

Συνέχισε λέγοντας ότι «τα περισσότερα ταχύπλοα θα δρομολογηθούν από τον Μάιο και μετά, οπότε αυτή τη στιγμή η κίνηση γίνεται με τα συμβατικά πλοία. Οι τιμές έχουν παραμείνει στα περσινά επίπεδα, συνήθως οι αυξήσεις δρομολογούνται γύρω στο Μάιο όταν μπαίνουν και τα ταχύπλοα.

Γενικότερα τα κοντινά νησιά θα έχουν την τιμητική τους λόγω και της χαμηλότερης τιμής των ακτοπλοϊκών. Κάποια άλλα νησιά δυστυχώς για τη μέση ελληνική οικογένεια και λόγω τιμών είναι απρόσιτα ή δυσπρόσιτα.

Τα στοιχεία κόστους μόνο αυξητικά είναι, πχ το κόστος εργασίας έχει αυξηθεί δύο φορές μέσα στη χρονιά λόγω της αύξησης του κατώτατου μισθού.

Τα καύσιμα έχουν παραμείνει σε σχετικά υψηλά επίπεδα στα περσινά, αλλά είναι σχετικά υψηλά τα επίπεδα, και έχουμε και τις πληθωριστικές πιέσεις, οι οποίες έχουν επηρεάσει όλα τα στοιχεία κόστους.

Άρα η πρόβλεψη είναι ότι σίγουρα δεν θα πάμε σε μείωση. Το ευτυχές σενάριο θα είναι να παραμείνουν οι τιμές και φέτος στα ίδια επίπεδα με πέρυσι», υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου.

Η Θεσσαλία και η Πελοπόννησος έχουν πάρα πολύ κίνηση
Πρόσθεσε ότι «όσον αφορά στο Πάσχα, να πούμε ότι φέτος έχουν ιδιαίτερα την τιμητική τους οι προορισμοί της ηπειρωτικής Ελλάδας, οι οποίοι επίσης είναι πάρα πολύ όμορφοι και μπορώ να σας πω ότι ιδιαίτερα για το Πάσχα είναι και πολύ πιο αγαπητοί από τον κόσμο.

Η Θεσσαλία, η Πελοπόννησος έχουν πάρα πολύ κίνηση τα ξενοδοχεία που έχουν ανοίξει και οι τιμές είναι σε πάρα πολύ καλά επίπεδα.

Ιδιαίτερα στη Θεσσαλία και κυρίως στη Μαγνησία έχουν δοθεί κίνητρα τιμολογιακά για να γίνει ένα restart στον τουρισμό μετά από τη μεγάλη καταστροφή της θεομηνίας του Σεπτεμβρίου και οι τιμές είναι εξαιρετικές», κατέληξε.




Πηγή: https://www.newsbomb.gr/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.