Επιστολή διαμαρτυρίας για το «Εξοικονομώ – Αυτονομώ»

Σε επιστολή διαμαρτυρίας σχετικά με το πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» επισημαίνονται τα εξής:

«Θα ήθελα να διαμαρτυρηθώ για την όλη διαδικασία του προγράμματος εξοικονομώ αυτονομώ και το πως εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.

Η όλη διαδικασία είναι καταφανώς άδικη προς όλους, όχι μόνο για τους ενδιαφερόμενους αλλά και για τους ίδιους τους Πολιτικούς μηχανικούς που το πρόγραμμα τους έχει μετατρέψει σε δακτυλογράφους, και γίνεται με αδιαφανή κριτήρια.

Για να το θέσω καλύτερα διότι δεν υπάρχουν καθόλου κριτήρια.

Θεωρώ τουλάχιστον απαράδεκτη την διαδικασία για την εισαγωγή στο πρόγραμμα αυτονομώ εξοικονομώ. Για δεύτερη συνεχή χρονιά με πέταξε έξω το πρόγραμμα όχι γιατί δεν τηρώ τα κριτήρια αλλά διότι δεν κατάφερα να πληκτρολογήσω με ταχύτητα κατά την διαδικασία εισαγωγής την αίτησης μου. Το κύριο κριτήριο της αίτησης είναι ένα και μοναδικό. Η ταχύτητα πληκτρολογήσεως της αίτησης. Όσο πιο γρήγορος τόσο πιο καλά. Δεν τους ενδιαφέρουν τα κριτήρια της εισαγωγής σπιτιών και διαμερισμάτων, ποια είναι η πιστοποίηση της ενεργειακής κατάστασης τους, πράγμα που είναι εντελώς λάθος, διότι νομίζω και σωστά πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα κύριο μέλημα έχει να καλύψει και να διορθώσει τις οικίες που δεν πληρούν της σύγχρονες ενεργειακές δομές. Και εξηγούμε παρακάτω…

Χωρίς κριτήρια και χωρίς προϋποθέσεις κάποιος – που το σπίτι του είναι ενεργειακής κλάσης στο Β και είναι κατασκευής του 2010 -δεσμεύει χρήματα από το πρόγραμμα μόνο και μόνο να πάει στο Α ή στην καλύτερη περίπτωση στο Α+…δεν μπορεί κατοικίες του 1960 και του ΄70 που τηρούν όλα τα κριτήρια και είναι ενεργειακής κλάσης Ε ή ακόμα ποιο κάτω να μένουν έξω από την διαδικασία εκτέλεσης του προγράμματος μόνο και μόνο επειδή δεν πρόλαβαν να πληκτρολογήσουν γρήγορα την αίτηση??!!!

Βάζοντας επίσης του μηχανικούς στην διαδικασία ανταγωνισμού μεταξύ τους για το ποιος θα πληκτρολογήσει πιο γρήγορα επιστρατεύοντας συναδέλφους σε όλη την επικράτεια για να μπορέσουν να βάλουν στο πρόγραμμα ίσως 2-3 ακόμα πελάτες τους με ότι αυτό συνεπάγεται…

Γιαυτό ακριβώς τον λόγο διαμαρτύρομαι εντονότατα για όλη αυτή την αδιαφανή διαδικασία που με κάθε κόστος προσπαθούν να επωφεληθούν από το πρόγραμμα που κακά τα ψέματα εν μέσω πανδημίας εν μέσου οικονομικής κρίσης πολλά νοικοκυριά νιώθοντας τις ελπίδες τους να εξαντλούνται για ένα καλύτερο αύριο προσπαθούν απεγνωσμένα τα τελευταία χρόνια να μπουν σε επιδοτούμενα προγράμματα για να κάνουν τις όποιες επιδιορθώσεις στα σπίτια τους.

Θεωρώ επιπλέον ότι τα χρήματα προέρχονται από το ευρωπαϊκό ταμείο και θα πρέπει να διατίθενται με δίκαιο και σωστό τρόπο και όχι με την σημερινή διαδικασία, δεδομένου πως τα παράπονα είναι πάρα πολλά και προς όλες της κατευθύνσεις..

Είμαι αναγκασμένος να στείλω και το ανάλογο email και στα αρμόδια όργανα της ευρωπαϊκής επιτροπής ώστε να ενημερωθούν για τον τρόπο που γίνεται η διάθεση των κονδυλίων αυτών..

Θεωρώ απαράδεκτη την όλη διαδικασία και οι φωνές διαμαρτυρίας πλέον ακούγονται από όλους τους χώρους και κυρίως από τους ιδίους τους Πολιτικούς Μηχανικούς για το σημερινό σύστημα εισαγωγής των Αιτήσεων.

Κλείνοντας εκφράζω, για μια ακόμη φορά, την έντονη διαμαρτυρία και την αγανάκτηση μου και αναμένω το συντομότερο δυνατό τις δικές σας ενέργειες για την αποκατάσταση της αδικίας που υφιστάμεθα τόσα χρόνια.

Σας ευχαριστώ πολύ

Με εκτίμηση

Τζέλλας Κωνσταντίνος

Καρδίτσα»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.