Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αναγορεύτηκε ο Χρ. Κίττας (βίντεο)

Ειδική τιμητική εκδήλωση διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας προς τιμήν του Επίτιμου Καθηγητή Ιατρικής Σχολής και πρώην Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Χρήστου Ν.  Κίττα, κατά την οποία αναγορεύτηκε Επίτιμος Διδάκτορας.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο «Ιπποκράτης», και πριν την έναρξή της ο κ. Κίττας επισήμανε: «Είναι η ύψιστη τιμή αυτό που συμβαίνει για μένα σήμερα, είναι μια αναγνώριση, καθώς νομίζω ότι έχω βάλει ένα λιθαράκι σε όλο αυτό εδώ, ένα εξαιρετικό Πανεπιστήμιο με εξαιρετικούς Καθηγητές. Ακούστε. Ο κόσμος, ο πλανήτης μας ζει πολύ δύσκολες στιγμές τελευταία. Είναι μια προτροπή μου προς όλους τέρμα στη διχόνοια, ομόνοια μεταξύ όλων».

Η προσφώνηση του Επίτιμου Καθηγητή Ιατρικής Σχολής και πρώην Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Χρήστου Κίττα έγινε από Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Καθηγητή Χαράλαμπο Μπιλλίνη.

Ακολούθησε χαιρετισμός του Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας, Καθηγητή Κωνσταντίνου Γουργουλιάνη, αποδόθηκε «έπαινος» προς τον Καθηγητή από τoν Καθηγητή Δημήτριο Ζαζαρούλη και από την Καθηγήτρια Μαρία Ιωάννου, ενώ η ανάγνωση της εισήγησης, του ψηφίσματος και της αναγόρευσης και επίδοση των τίτλων και του Επιτηβεννίου από τον Πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής, Καθηγητή Θεόφιλο Σ. Καραχάλιο.

 

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.