Έρχονται μάχες για το βαμβάκι στη Θεσσαλία

Μόνο απαρατήρητες δεν θα μπορούσαν να περάσουν οι αναφορές του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη Θεσσαλία, οι οποίες έγιναν στο πλαίσιο της πρόσφατης συνάντησής του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Ο κ. Μητσοτάκης για μία ακόμη φορά έκανε λόγο για την αναγκαιότητα σημαντικών έργων υποδομής, τα οποία θα θωρακίσουν την Περιφέρεια Θεσσαλίας από τα πλημμυρικά φαινόμενα. Συνάμα, παρεμβάσεις θα οδηγούν σε καλύτερη διαχείριση των υδάτινων πόρων «οι οποίοι δυστυχώς φθίνουν τα τελευταία χρόνια» όπως σημείωσε χαρακτηριστικά. «Παρά την τεράστια καταστροφή την οποία έφερε ο «Daniel», το υδατικό δυναμικό της Θεσσαλίας δυστυχώς βαίνει μειούμενο» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης και στις παραπάνω φράσεις βρίσκεται το «κλειδί» όσων θα δούμε να ξετυλίγονται τους επόμενους μήνες και χρόνια.

Αρχικά σε ότι αφορά τα έργα προφανώς βάση θα αποτελέσει το master plan της Ολλανδικής εταιρείας HVA,  σε συνδυασμό με προτάσεις που έχουν κατατεθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ώστε η Κυβέρνηση να καταλήξει στο τελικό σχέδιο. Στη συνέχεια οφείλει να βρει πόρους και να δώσει σαφή χρονοδιαγράμματα τόσο για τις άμεσες, όσο και για τις μεσο-μακροπρόθεσμες παρεμβάσεις.

Βέβαια, θα πρέπει να σημειωθεί πως στο συγκεκριμένο σημείο παρουσιάζονται καθυστερήσεις – κυρίως από την πλευρά της Κυβέρνησης – με δεδομένο πως οι υποδομές είναι ήδη επιβαρυμένες από την καταστροφή του περασμένου Σεπτεμβρίου και θα έπρεπε να έχουν γίνει πολλά… χθες!

Το άλλο σημείο στο οποίο εντοπίζει η Κυβέρνηση και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι το ζήτημα της μείωσης των υδάτινων πόρων, το οποίο πέρα από έργα φέρνει εκ των πραγμάτων στη συζήτηση την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών.

Παρά τις διαψεύσεις από κυβερνητικής πλευράς το ζήτημα της βαμβακοκαλλιέργειας βρίσκεται στο τραπέζι και εκεί αναμένεται να δοθούν σημαντικές μάχες σε χρόνο σύντομο.

Προφανώς για τη Θεσσαλία – μετά την καταστροφή – τα δύσκολα είναι μπροστά…

 

Πηγή: ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.