Eξοπλισμός πολιτικής προστασίας στη Θεσσαλία

Νέο εξοπλισμό ύψους 8 εκατ. ευρώ αποκτούν οι φορείς πολιτικής προστασίας της Θεσσαλίας, καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την έκδοση της Πρόσκλησης μέσω του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020. Η πράξη αφορά την προμήθεια εξοπλισμού και συστημάτων διαχείρισης κινδύνων από φυσικές καταστροφές.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός: «Για εμάς στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, η προστασία της ανθρώπινης ζωής αποτελεί απόλυτη προτεραιότητά. Με σχέδιο, προγραμματισμό, στρατηγική και συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, καταγράψαμε τις ανάγκες και εξασφαλίσαμε πόρους από το ΠΕΠ Θεσσαλίας, ώστε να προκηρύξουμε σήμερα τη δράση που πρόκειται να καλύψει σημαντικές ανάγκες στον τομέα πολιτικής προστασίας».

Η Πρόσκληση απευθύνεται στο Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, για υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο της Προτεραιότητας του ΠΕΠ Θεσσαλίας «Στήριξη των επενδύσεων για προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή καθώς και των τεχνικών που βασίζονται στο οικοσύστημα» και με στόχο τη «Βελτίωση / αύξηση της προστασίας του πληθυσμού της Περιφέρειας και της περιουσίας του από φυσικές καταστροφές».

Η δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) και από εθνικούς πόρους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.