Φαντασμαγορική εκδήλωση για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στα Φάρσαλα

Κοσμοσυρροή προκλήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην πλατεία Δημαρχείου των Φαρσάλων, για τις εκδηλώσεις που μαζί με το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, σηματοδότησαν την έναρξη της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από νωρίς με το θέατρο δρόμου από την ομάδα «Lomentum Act», τον Άγιο Βασίλη με το βοηθό του, το καλό ξωτικό στο ξύλινο σπιτάκι τους, όπου παιδιά μικρά φωτογραφήθηκαν μαζί του και τους πονηρούληδες καλικάντζαρους να θέλουν να χαλάσουν τη γιορτή και να αρπάξουν τα γράμματα και τα παιχνίδια των παιδιών από το σάκο του Άγιου Βασίλη.
Μικροί και μεγάλοι είχαν επίσης την ευκαιρία να δουν μία εντυπωσιακή παράσταση από τους απίθανους ζογκλέρ που έπαιζαν με μπαλάκια, κορύνες, φωτιές, περπατώντας πάνω σε ξυλοπόδαρα και κάνοντας απίθανες σαπουνόφουσκες.

Η Παιδική Χορωδία της Μουσικής Σχολής Φαρσάλων εισέπραξε το θερμό χειροκρότημα μικρών και μεγάλων, με την άριστη απόδοση χριστουγεννιάτικων ύμνων και τραγουδιών.
Ακολούθως, ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου, ανέβηκε στη σκηνή για να δώσει το σύνθημα για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου.
Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Εσκίογλου καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «αυτή η ξεχωριστή βραδιά με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου της πόλης μας, σηματοδοτεί την έναρξη μίας γιορτινής περιόδου, που για τους περισσότερους είναι η ομορφότερη περίοδος του χρόνου.

Φέτος, στην πρώτη μας χρονιά ως νέα δημοτική αρχή της επαρχίας Φαρσάλων, καταφέραμε με την πολύτιμη συνδρομή του ΟΠΑΚΠΑ και φυσικά του πλήθους των φορέων και των εθελοντών, να δημιουργήσουμε ένα πλούσιο πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους. Ένα πρόγραμμα που θα γεμίσει όλες αυτές τις ημέρες, μέχρι τη χαραυγή του 2020, τη ζωή μας με χαρά, ξεγνοιασιά και όμορφες στιγμές.

Για να το πετύχουμε όμως αυτό, κινητοποιήσαμε και αξιοποιήσαμε όλες τις δομές του δήμου, συνεργαστήκαμε με το σύνολο των φορέων της επαρχίας και μέσα από το εθελοντικό ιδεώδες, νομίζω ότι καταρτίσαμε ένα πρόγραμμα που δε θα αφήσει κανέναν παραπονεμένο. Σας υπόσχομαι δε, ότι κάθε χρόνο θα βάζουμε τον πήχη ολοένα και ψηλότερα σε ότι αφορά τις εορταστικές εκδηλώσεις.

Στόχος όλων μας είναι τα φετινά Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, να είναι διαφορετικά στα Φάρσαλα. Να έχουν εκείνην την εορταστική χροιά που θα κάνει την πόλη μας γιορτινή και ελκυστική όχι μόνον για όλους εμάς που ζούμε εδώ, αλλά και για τους επισκέπτες. Γιατί έτσι στηρίζουμε και την τοπική αγορά.

Πριν ξεκινήσουμε μαζί την αντίστροφη μέτρηση για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου, θέλω από τα βάθη της καρδιάς μου να ευχηθώ σε όλες και όλους καλές γιορτές, με υγεία, ευημερία και περισσότερη αγάπη και έγνοια για το συνάνθρωπό μας. Αμέσως μετά το άναμμα του δέντρου, τη σκυτάλη θα πάρει η συντοπίτισσά μας, Λίλα Τριάντη, η οποία διαπρέπει στο χώρο της μουσικής στις σκηνές της πρωτεύουσας και μας κάνει υπερήφανους. Χρόνια πολλά σε όλους! Καλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά!»

Ακολούθησε η αντίστροφη μέτρηση και εν τω μέσω επευφημιών άναψε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Η συνέχεια ήταν εκρηκτική, με τη Φαρσαλινή τραγουδίστρια Λίλα Τριάντη και το εντυπωσιακό μουσικό πρόγραμμα αλλά και τη σκηνική παρουσία της, να ξεσηκώνει το πλήθος που γέμισε την πλατεία για να την απολαύσει.
Υπενθυμίζεται πως από το δήμο Φαρσάλων έχει ήδη ανακοινωθεί το πλήθος των εορταστικών εκδηλώσεων που θα διαρκέσουν μέχρι και τις 3 Ιανουαρίου του νέου έτους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.