«Φεύγουν» οι ταχυδρόμοι, μένουν απλήρωτοι οι λογαριασμοί

Παράπονα για δραματική καθυστέρηση των ΕΛΤΑ σε γειτονιές της Λάρισας

Με τον κίνδυνο να αφήσουν απλήρωτους λογαριασμούς ρεύματος, δανείων ή πιστωτικών καρτών ζουν δεκάδες Λαρισαίοι, ιδίως σε συνοικίες μακριά από το κέντρο, εξαιτίας της δραματικής μείωσης των ταχυδρομικών διανομέων των ΕΛΤΑ.

Σύμφωνα με σχετική καταγγελία που έγινε στο onlarissa.gr, κάτοικος της περιοχής Αβέρωφ (κοντά στην περιφερειακή Τρικάλων) περίμενε έναν ολόκληρο μήνα τον ταχυδρόμο να φέρει τα γράμματα στη γειτονιά.

Το πρόβλημα εντοπίζεται πρωτίστως με τους λογαριασμούς ρεύματος, αλλά και με τους λογαριασμούς τραπεζών -ειδικά για τους τελευταίους, εάν «ξεχαστούν», επιβαρύνονται με υπέρογκες χρεώσεις.

Παρά το γεγονός πως οι περισσότερες εταιρείες και επιχειρήσεις κοινής ωφελείας έχουν προωθήσει την ηλεκτρονική επικοινωνία με τους πελάτες τους, εξακολουθούν να υπάρχουν πάρα πολλοί πολίτες -και στη Λάρισα- που βασίζονται στις ταχυδρομικές υπηρεσίες των ΕΛΤΑ για την ενημέρωση για τους λογαριασμούς τους.Σε πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθερία αναφέρεται χαρακτηριστικά πως μέχρι και πριν από δύο χρόνια, στην πόλη της Λάρισας υπήρχαν 28 διανομείς. Πλέον, οι διανομείς είναι μόλις 10, για να καλύψουν μια πόλη 88,167 χλμ2 (τ.χλμ)!

Μέσω του προγράμματος εθελουσίας εξόδου στα ΕΛΤΑ, που βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλη την επικράτεια, από τα 105 άτομα συνολικά που εργάζονται στο υποκατάστημα Λάρισας υπολογίζεται ότι θα φύγουν τα 33.

Πηγή: onlarissa.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.