Γιάννης Μάγγος: «Τα νέα παιδιά αξίζουν κάτι καλύτερο, όχι ξύλο και βία…»

Ο Γιάννης Μάγγος, πατέρας του Βασίλη που πέθανε πριν τρία χρόνια κι ενώ είχε προηγηθεί ξυλοδαρμός από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στον Βόλο, δεν έχει σταματήσει λεπτό να ζητάει Δικαιοσύνη για να μην κλείσει η υπόθεση στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο.

«Οι αστυνομικοί πρέπει να παραπεμφθούν για κακούργημα», τονίζει σε κάθε ευκαιρία. Σ’ αυτόν τον δύσκολο αγώνα δεν είναι μόνος του καθώς έχει τη στήριξη χιλιάδων ανθρώπων, μεταξύ των οποίων, οι περισσότεροι είναι νέοι, στην ηλικία που ήταν ο γιος του.

Η προγραμματισμένη για χθες, 15 Μαρτίου, Δίκη των αστυνομικών που εμπλέκονται στην υπόθεση, πήρε αναβολή για τις 24 Ιανουαρίου 2024, αλλά αν γινόταν τελικά η οικογένεια θα ζητούσε να προχωρήσει το Δικαστήριο στις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να αναβαθμιστούν οι κατηγορίες των αστυνομικών. Μάλιστα, η αναβολή της Δίκης ήταν επεισοδιακή, καθώς δεν επιτράπηκε η είσοδος του Γιάννη Μάγγου στο Δικαστήριο.

Μιλώντας στο larissanet.gr, ο Γιάννης Μάγγος, ανέφερε για την υπόθεση:

«Ο Εισαγγελέας Εφετών Λάρισας μετά από νέα προσφυγή που κάναμε και κρίνοντας ότι η προηγούμενη προσφυγή απορρίφθηκε εσφαλμένα, παραγγέλνει νέες ανακρίσεις γιατί είπε ότι δεν χτύπησαν το παιδί μας μόνο μπροστά στα Δικαστήρια του Βόλου, κάτι που δεν αμφισβητείται γιατί υπήρξαν βίντεο, αλλά ότι τον χτύπησαν και μέσα στο αυτοκίνητο μεταφοράς προς την Ασφάλεια και μέσα στην Ασφάλεια. Βάζει δηλαδή ορισμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά και άρα αναβαθμίζει τις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος».

Σχετικά με το τι έγινε χτες έξω από τα Δικαστήρια Βόλου, είπε:

«Εμένα δεν μου επέτρεψαν να μπω στο Δικαστήριο, η είσοδος δεν επιτράπηκε σε κανέναν. Εγώ πήγα από νωρίς εκεί. Παρότι γνώριζαν ότι είμαι ο πατέρας του Βασίλειου, και αν δεν το γνώριζαν το φώναζαν τα παιδιά που ήταν μαζεμένα εκεί. Με απώθησαν και έπεσα κάτω, έφαγα κάποιες κλωτσιές, δεν μιλάμε για βαριά τραύματα, αλλά η κίνηση μετράει και είναι ντροπή. Τα νέα παιδιά χωρίς να κρατούν τίποτα στα χέρια τους, πρόταξαν τα γυμνά τους στήθη και απώθησαν τους αστυνομικούς με την ψυχή τους και μόνο, ζητώντας το δίκαιο. Όχι συγκάλυψη στην υπόθεση. Τα νέα παιδιά είναι η ελπίδα μας, αξίζουν κάτι καλύτερο, όχι ξύλο και βία».

Ο ίδιος, πέρα από την προσωπική υπόθεση του γιου του Βασίλη, βγαίνει στο δρόμο συνεχώς, διεκδικώντας το δίκιο του ως πολίτης. Σχετικά με τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των τελευταίων ημερών τόνισε:

«Δεν θεωρώ ότι η υπόθεση του παιδιού μου είναι μια υπόθεση ξεκομμένη που αφορά εμένα και την οικογένειά μου. Είναι μια πολιτική υπόθεση ανάμεσα σε πολλές άλλες, γι’ αυτό απαιτώ Δικαιοσύνη. Ευτυχώς βλέπω πολλά νέα παιδιά να διεκδικούν, δεν υπάρχει άλλος τρόπος γιατί σφίγγει ο κλοιός γύρω μας. Είδαμε τι έγινε στα Τέμπη. Δεν ήταν δυστύχημα. Με μόνο στόχο το κέρδος, έχουν αφεθεί τα πάντα στην τύχη τους. Ήταν ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Δεν γίνεται να αποποιηθούν όλοι τις ευθύνες τους, για μια ακόμη φορά, ρίχνοντάς τες σε ένα μόνο πρόσωπο. Οι γονείς των παιδιών που χάθηκαν έχουν τώρα ένα μεγάλο πένθος κι αυτό είναι το τραγικό. Πρέπει όμως να σφίξουν τις γροθιές τους και να αγωνιστούν για τη Δικαιοσύνη».

 

 

 

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.