«Η ΕΞΟΔΟΣ επιστρέφει στο σπίτι της»

Με αγιασμό που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Κυριακής 16 Ιουνίου επιστρέφουν οι Μονάδες και τα Τμήματα του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στις εγκαταστάσεις του, στο 2ο χλμ. Λάρισας – Κοζάνης.

Σημειώνεται πως οι εγκαταστάσεις είχαν υποστεί σοβαρότατες ζημιές από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Σήμερα παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Κουρέτα, τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Αθανάσιο Μαμάκο, τον εικαστικό κ. Χρήστο Παπανικολάου και τον υπεύθυνο του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ κ. Αντώνη Παπούτση, όπου παρουσιάστηκαν οι λεπτομέρειες της συγκεκριμένης εξέλιξης.

Αρχικά τοποθετήθηκε η υπεύθυνη του Τμήματος Έρευνας στο ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, Μερόπη Πεντεδέκα η οποία παρουσίασε εν συντομία την ιστορία της δομής από το ξεκίνημα του το 1989 μέχρι σήμερα.  Όπως ανέφερε 35 χρόνια λειτουργίας της δομής έχουν ζητήσει βοήθεια 3.000 άτομα με πρόβλημα εξάρτησης από παράνομες ουσίες μεταξύ των οποίων και 800 κρατούμενοι στα Καταστήματα Κράτησης Κασσαβέτειας, Λάρισας και Τρικάλων. Επίσης ζήτησαν βοήθεια και 700 άτομα που αντιμετώπιζαν πρόβλημα νόμιμων εξαρτήσεων.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο υπεύθυνος του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ ο οποίος μεταξύ άλλων ανέλυσε τις δραστηριότητες που θα λάβουν χώρα στη δομή το διήμερο 15-16 Ιουνίου. Ο κ. Παπουτσής ανέφερε πως η κακοκαιρία του Σεπτεμβρίου έπληξε σοβαρά το 80% των κτιριακών εγκαταστάσεων καταστρέφοντας το σύνολο του περιεχόμενου εξοπλισμού και της υλικοτεχνικής υποδομής αλλά δοκίμασε και τις αντοχές των ανθρώπων που βρίσκονταν σε θεραπευτική διαδικασία και του προσωπικού.

«Η Έξοδος επιστρέφει στο σπίτι της. Και δεν επιστρέφει μόνη της. Επιστρέφει με την αμέριστη υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Δημοτικής Αρχής» ανέφερε επίσης ο κ. Παπουτσής.

Ακολούθησε η τοποθέτηση του Χρήστου Παπανικολάου ο οποίος εμφανώς συγκινημένος αναφέρθηκε στη δουλειά που έκανε στις εγκαταστάσεις της Δομής πριν πολλά χρόνια και τόνισε πως θα «η Έξοδος θα συνεχίσει να ταξιδεύει».

Τέλος, τοποθετήθηκαν ο δήμαρχος Λαρισαίων και  ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας. Ο κ. Μαμάκος τόνισε πως ο Δήμος θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια της Εξόδου που γίνεται για να σταθεί ξανά στα πόδια της και να συνεχίσει το έργο της.

Ο κ. Κουρέτας στάθηκε κυρίως στο κοινωνικό κομμάτι της Δομής και ανέφερε πως θα πρέπει να προβάλλονται οι ιστορίες των ανθρώπων και η πορεία τους από την εξάρτηση μέχρι την θεραπεία και την απεξάρτηση.

Να σημειωθεί σχετικά με τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν το διήμερο, το Σάββατο από το πρωί εθελοντές και ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προσέρχονται στην δομή για να βοηθήσουν στον καθαρισμό των εξωτερικών χώρων μαζί με  εθελοντές και το προσωπικό της δομής   και την Κυριακή στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί ο αγιασμός.

Τη συνέντευξη Τύπου συντόνισε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Γιαννακόπουλος

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την συνέντευξη Τύπου:

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.