Ήταν μια στιγμή αδυναμίας…

Το βράδυ της Ανάστασης, ένα συμβάν ήρθε να αναδείξει τον χειρότερο εαυτό θεσμών που θα έπρεπε να έχουν άλλη θέση κι άλλη στάση απέναντι σε αυτονόητα.

Ο Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος, σε μια στιγμή αδυναμίας, πρόσβαλε μια υποψήφια βουλευτή η οποία βρέθηκε στην εξέδρα που είχε στηθεί στον Άγιο Νικόλαο, για να ανταλλάξει ευχές μαζί του όπως έκαναν εκλεγμένοι πολιτικοί εκπρόσωποι και θεσμικοί του ν. Τρικάλων.

Η αποστροφή του Μητροπολίτη ήταν εμφανής τη στιγμή εκείνη, αποφεύγοντας ακόμη και να της δώσει το χέρι του την ίδια ώρα που το θρησκευτικό εθιμοτυπικό προβλέπει το λεγόμενο «φιλί της αγάπης».

Όπως ανέδειξε το Τrikalanews.gr μέσα από σχετικό άρθρο του, τα ζητήματα που προέκυψαν είναι γροθιά στην καρδιά καταρχάς της ίδιας της θρησκείας μας, ως η πίστη της αποδοχής και της ισότητας.

Κοινωνικά από την άλλη, δόθηκε σε δημόσια θέα ένα παράδειγμα προς αποφυγήν όσον αφορά την ευγένεια που πρέπει να δείχνουμε απέναντι σε οποιονδήποτε άνθρωπο.

Έπειτα από αυτό, και με τη συγνώμη να αργεί μια ημέρα, βρήκαν έδαφος οι επικροτείς …οι οποίοι μέχρι και τη συνάντηση της υποψήφιας Χαράς Ξάνθη με τον Μητροπολίτη ώστε να επέλθει ειρήνη στις σχέσεις τους, ξεσάλωσαν χρησιμοποιώντας όλα τα στερεότυπα σύνδρομα περί γυναικών.

Έτσι λοιπόν, η συγνώμη ναι μεν ήταν ένα βήμα αναγνώρισης μιας λανθασμένης κίνησης, αλλά το ζήτημα είναι να μην υπάρξουν ξανά ανάλογες περιπτώσεις που θεριεύουν τον «ανθρωποφάγο» όχλο.

Ο καθένας από την πλευρά του οφείλει να κρατήσει τον εαυτό του στο ύψος των περιστάσεων, και ειδικά όταν πρόκειται για πρόσωπα «καθοδηγητές» που καλό είναι να δίνουν το σωστό παράδειγμα…

Πηγή: trikalanews.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.