Κουρέτας: Η επιστήμη ενώνει, δεν χωρίζει

Μια ενδιαφέρουσα παρέμβαση στον δημόσιο διάλογο που αναπτύσσεται το τελευταίο χρονικό διάστημα – μετά και από όσα γίνονται στο μέτωπο Ρωσίας και Ουκρανίας – πραγματοποιεί με ανάρτησή του ο Καθηγητής του Τμήματος Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας.

Αναλυτικά, όσα αναφέρει:
«Σήμερα έλαβα μια επιστολή από τον εκδοτικό οίκο elsevier , λόγω του ότι είμαι associate editor σε τρία περιοδικά της . Η επιστολή έλεγε ότι θα πρέπει να δείξουμε απόλυτη αμεροληψία στα άρθρα Ρώσων συγγραφέων . Κάτι απόλυτα φυσιολογικό . Η Ρωσία έχει πολύ καλά ινστιτούτα στον τομέα της τοξικολογιας. Αντίθετα είδα με έκπληξη τους διεθνείς φορείς να αποκλείουν αθλητές Ρώσους . Γιατί αυτό ; Τι σχέση έχει ο αθλητισμός με την τοξική πολιτική ; Πώς θα τα δικαιολογήσουμε αυτά στους νέους ;
Εν πασει περιπτώσει εγώ ως πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Τοξικολογίας ετοιμάζω διεθνές συνέδριο τοξικολογίας μεταξύ των χωρών Τουρκία , Ρωσία , Ουκρανία , Περσία .
Η επιστήμη ενώνει δεν χωρίζει . Τα προβλήματα που καλείται να λύσει η τοξικολογία όπως ρύπανση και μόλυνση έχουν υπερτοπικό χαρακτήρα . Υπόψιν ότι η Τουρκία έχει 40 φαρμακευτικές σχολές από τις οποίες οι 30 είναι ιδιωτικές με ένα αρκετά καλό επίπεδο».

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.