Kουρέτας: Η Θεσσαλία είναι πληγωμένη, oι συγκυρίες απαιτούν εθνική συνεννόηση

Σύσκεψη εργασίας είχε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου, τους βουλευτές του νομών Λάρισας και Τρικάλων και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, με αντικείμενο την αναζήτηση πόρων για την οδική σύνδεση Λάρισας – Τρικάλων μέσω των τοπικών κοινοτήτων Βερδικούσιας – Αγρελιάς.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, μέσα σε πολύ καλό κλίμα και κατά την διάρκεια της, εξετάστηκαν όλα τα πιθανά σενάρια για την ένταξη του έργου σε κάποιο χρηματοδοτικό εργαλείο.

Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι η ολοκλήρωση του έργου θα δώσει αναπτυξιακή πνοή στην ευρύτερη περιοχή, ουσιαστικές λύσεις στη διαδημοτική διασύνδεση, αλλά και μεγάλη διευκόλυνση στις αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις και των δύο Περιφερειακών Ενοτήτων.

Ο Περιφερειάρχης κ. Κουρέτας αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του έργου, στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για την ολοκλήρωσή του και τόνισε πως η μελέτη του έργου είναι έτοιμη. «Καλούμαστε από κοινού να συνεργαστούμε για να βρεθούνε οι απαιτούμενοι πόροι (5 εκατομμύρια ευρώ) προκειμένου να δημοπρατηθεί το έργο. Αν δεν βρεθεί άμεσα κάποιο χρηματοδοτικό εργαλείο, τότε η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα το προτεραιοποιήσει στο νέο Πρόγραμμά της, αρχές του 2026» σημείωσε και πρόσθεσε: Η Θεσσαλία είναι πληγωμένη. Οι συγκυρίες απαιτούν εθνική συνεννόηση. Ας γίνει αυτή σε επίπεδο Περιφέρειας Θεσσαλίας. Αν πετύχουμε εμείς, θα πετύχουμε όλοι».
Ταυτόχρονα ανακοίνωσε ότι εφεξής τέτοιες συσκέψεις για σημαντικά αναπτυξιακά ζητήματα της Θεσσαλίας με την συμμετοχή βουλευτών, αυτοδιοικητικών και εκπροσώπων παραγωγικών φορέων θα γίνονται συχνά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας ΠΕ Λάρισας Χρ. Ντάγιας «ο συγκεκριμένος δρόμος που πρόκειται να ασφαλτοστρωθεί είναι 7,6 km, τα 3,2 km ανήκουν στην Π.Ε Τρικάλων και τα 4,4 km στην Π.Ε. Λάρισας.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Παπαστεργίου ζήτησε από τον Περιφερειάρχη να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα χρηματοδότησης του έργου από το Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι ο ίδιος θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια πίεσης στα αρμόδια υπουργεία για την εξεύρεση των απαιτούμενων κονδυλίων. Στο ίδιο πνεύμα ομόνοιας και συνεργασίας ήταν και οι τοποθετήσεις των συμμετεχόντων βουλευτών και αυτοδιοικητικών.
Όλοι τους ανανέωσαν το ραντεβού με θέμα τον δρόμο Βερδικούσιας -Αγρελιάς Τρικάλων μόλις υπάρξουν νεότερα σε εθνικό επίπεδο και σίγουρα πριν το Φθινόπωρο.
Στο περιθώριο της σύσκεψης ο κ. Κουρέτας παρουσίασε τα συμφωνημένα, με την κυβέρνηση, αντιπλημμυρικά έργα που πρόκειται να κατασκευάσει ο νέος Οργανισμός Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας, με έμφαση τα μεγάλα φράγματα και τα έργα ορεινής υδρονομίας, συνολικού προϋπολογισμού 2,5 δις ευρώ.
Στη σύσκεψη το παρόν έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ Χρ. Κέλλας, Θ. Λιούτας, του ΣΥΡΙΖΑ Βας. Κόκκαλης, Μαρ. Κοντοτόλη, του ΠΑΣΟΚ Λ. Λιακούλη, της Νίκης Γ. Ρούντας, οι Αντιπεριφερειάρχες ΠΕ Λάρισας Μ. Γαλλιού, ΠΕ Τρικάλων Χρ. Ντιντή, Πρωτογενούς Τομέα Δημ. Τσέτσιλας, οι Δήμαρχοι Ελασσόνας Ν. Γάτσας, Φαρκαδόνας Σπ. Αγναντής και οι πρόεδροι των Κοινοτήτων από τις οποίες περνά ο δρόμος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.