Ένα ακόμα αρχείο με μεγάλη αξία και σπουδαίο περιεχόμενο, φέρνουν στο φως τα Γενικά Αρχεία του Κράτους ν. Λάρισας. Αυτό γίνεται με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων, με τα ΓΑΚ να εύχονται σε όλα τα μικρά και μεγαλύτερα παιδιά καλή και δημιουργική χρονιά!
Το αρχείο περιέχει έναν ευχαριστήριο λόγο μαθητή προς το διδακτικό προσωπικό και είναι από το μακρινό 1963.
Συγκεκριμένα αναφέρεται από τα ΓΑΚ Λάρισας: «Τα οφέλη των σχολικών ετών δεν περιορίζονται στις γνώσεις αλλά και στην ισορροπία της ψυχικής υγείας των παιδιών εισπράττοντας αγάπη, ευγνωμοσύνη, ενθάρρυνση και στοργή όπως απεικονίζεται στον ευχαριστήριο λόγο ενός μαθητή της ΣΤ΄ τάξης του Νυχτερινού Δημοτικού Σχολείου Ελληνικής Μέριμνας – Παιδικής Στέγης.
Λόγια ευγνωμοσύνης από τον μαθητή προς το διδακτικό προσωπικό στην τελετή απονομής απολυτηρίων μετά την λήξη του σχολικού έτους. Έννοιες που καλλιεργούν την ασφάλεια και την ενσυναίσθηση, δεξιότητες που τους ακολουθούν καθ’ όλη την ενήλικη ζωή.
1963, Αρχείο Ελληνικής Μέριμνας – Παιδική Στέγη».
Ο ευχαριστήριος λόγος του μαθητή:

Πηγή: Larissanet.gr































