Λιακούλη : Συνεχίζει να «χτυπάει» τη Θεσσαλία η κυβέρνηση

Την οριστική απένταξη αρδευτικών και αντιπλημμυρικών έργων στη Θεσσαλία από το Ταμείο Ανάκαμψης που παραδέχθηκε επίσημα η Κυβέρνηση, σχολίασε με δημόσια δήλωσή της η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη επισημαίνοντάς τα εξής :

«Η απάντηση της κυβέρνησης στην ερώτηση που καταθέσαμε με συναδέλφους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για τα 61 έργα πανελλαδικά που τίθενται οριστικά εκτός του Ταμείου Ανάκαμψης, δικαιώνει πλήρως την έρευνά μας, καθώς αναπαράγει και επιβεβαιώνει τη λίστα που πρώτο το ΠΑΣΟΚ έδωσε στη δημοσιότητα ήδη από τις 19 Φεβρουαρίου 2024. .

Όσον αφορά ειδικά στη Θεσσαλία, όπως παραδέχεται λοιπόν η ίδια η Κυβέρνηση, τέθηκαν εκτός Ταμείου Ανάκαμψης τα εξής έργα :

-Φράγμα στη θέση: Δίλοφος «Κακλιτζόρεμα» και Αρδευτικό δίκτυο (σ.σ. Ν. Λαρίσης)

-Φράγμα στη θέση: Ναρθράκι “Λουκιατζόρεμα ” και Αρδευτικό δίκτυο (σ.σ. Ν. Λαρίσης)

-Φράγμα Νεοχωρίτη και αρδευτικό δίκτυο (σ.σ. Ν. Τρικάλων)

-Φράγμα Γριζάνου και αρδευτικό δίκτυο (σ.σ. Ν. Τρικάλων)

-Φράγμα Αχλαδοχωρίου και αρδευτικό δίκτυο (σ.σ. Ν. Τρικάλων)

-Φράγμα (ρουφράχτης) Τιτάνου Τρικάλων και αρδευτικό δίκτυο.»

Καμία απάντηση ωστόσο δεν έδωσε η Κυβέρνηση αναφορικά με το ποιος εντέλει ευθύνεται για την εξέλιξη αυτή, δεδομένου μάλιστα ότι ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Αθανάσιος Κοντογεώργης είχε δηλώσει σχετικά ότι έχει γίνει η αξιολόγηση για κάθε ένα από τα έργα καθώς και ότι «υπάρχουν και προβλήματα ως προς την ωρίμανση κάποιων έργων που ξέρετε ότι είναι και ευθύνη της αυτοδιοίκησης».

Με άλλα λόγια η κυβέρνηση κατηγόρησε και τους φορείς της Αυτοδιοίκησης για τις καθυστερήσεις σε έργα του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανταγωνιστικότητας, αλλά όταν ρωτήθηκε επισήμως δεν προσκόμισε κανένα σχετικό στοιχείο.

Ως ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θα επιμείνουμε μέχρι να πάρουμε όλες τις απαντήσεις στα ερωτήματα που επιβάλλουν η πλήρης διαφάνεια και η χρηστή διαχείριση κάθε ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.