Με 50% μειωμένη κίνηση έκλεισε η θερινή περίοδος για τη λίμνη Πλαστήρα

Χαμένη χρονιά δεν τη λες αλλά αναμφίβολα ήταν μία τουριστική περίοδος πολύ κατώτερη των προσδοκιών για τους επαγγελματίες της λίμνης Πλαστήρα και σίγουρα δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτές που προηγήθηκαν.

Την τελευταία ημέρα του Αυγούστου το KarditsaLive.Net επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο τους κ. Δημήτρη Γαλαγάλα που μας περιέγραψε αυτό που γινότανε φανερό χωρίς ιδιαίτερο κόπο απ’ όσους είχαν βιώσει καλοκαίρια στην περιοχή. Την περιορισμένη, δηλαδή, κινητικότητα επισκεπτών που δεν έχουν σχέση και άρα δικό τους φιλικό κατάλυμα σε οικισμούς πέριξ της Λίμνης Πλαστήρα.

Σύμφωνα με τα όσα μας ανέφερε η κίνηση περιορίστηκε στο 50% σε σχέση με πέρυσι και αυτό είναι το ποσοστό που χαρακτηρίζει τη φετινή θερινή περίοδο για το ορεινό θέρετρο του νομού μας.

Από δω και πέρα, σημείωσε ο κ. Γαλαγάλας, ξεκινά μία περίοδο 90 περίπου ημερών που θα μπορούσε κανείς να την χαρακτηρίσει και «νεκρή» για την περιοχή. Και τα προηγούμενα χρόνια ο Σεπτέμβριος και μέρος του Οκτωβρίου δεν ήταν από αυτά που επέλεγαν οι επισκέπτες, αλλά υπήρχε αρκετός συνεδριακός τουρισμός ή και κοινωνικών εκδηλώσεων, που πλέον δεν υφίστανται καθιστώντας απαγορευτική την όποια αισιοδοξία ότι θα αλλάξει κάτι.

Από τον Οκτώβριο και μετά ξεκινά η χειμερινή περίοδος, στην οποία και προσβλέπουν οι καταστηματάρχες και οι επαγγελματίες της περιοχής γενικότερα, ελπίζοντας ότι θα το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Πηγή: karditsalive.net

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.