Μεγάλη ζήτηση για τα «φωτοβολταϊκά στο χωράφι» – Πρωτιά για τη Θεσσαλία

Μεγάλη ανταπόκριση βρίσκει το πρόγραμμα “φωτοβολταϊκά στο χωράφι”, καθώς στόχος είναι οι αγρότες να αποκτήσουν πρόσβαση σε φθηνή ενέργεια.

Eίναι ενδεικτικό ότι από την πρώτη ημέρα έναρξης του προγράμματος οι αιτήσεις ξεπέρασαν τις 675, καλύπτοντας πάνω από 7,28 εκατ. ευρώ από τον συνολικό προϋπολογισμό.

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας οι περισσότερες αιτήσεις (πάνω από 250) προέρχονται από του αγρότες του κάμπου της Θεσσαλίας.

Το πρόγραμμα έχει προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ και ενισχύει την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών ισχύος έως 50kW, από επαγγελματίες αγρότες, από αγρότες ειδικού καθεστώτος και από αγροτικές επιχειρήσεις.

Οι ωφελούμενοι θα λάβουν ενίσχυση 30% και έως 350 ευρώ ανά kW, ενώ βασική προϋπόθεση για την υποβολή αίτησης στο πρόγραμμα είναι ο ωφελούμενος να μην έχει ξεκινήσει καμία εργασία ή παραγγελία για τον φωτοβολταϊκό σταθμό.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται έως και τις 15 Μαΐου 2024, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας (https://pvstegi.gov.gr), κάνοντας χρήση των κωδικών TAXISNET.

Πηγή: https://www.kosmoslarissa.gr/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.