«Μέτωπο» Επιμελητηρίου – Περιφέρειας Θεσσαλίας – Δήμου Λαρισαίων για την στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων

Σύμπραξη για την προώθηση των τοπικών προϊόντων και την στήριξη των λαρισινών επιχειρήσεων ανακοίνωσαν σήμερα, στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης τύπου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας Σωτήρης Γιαννακόπουλος, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης και εκ μέρους της η Περιφέρειας Θεσσαλίας ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Βασίλης Πινακάς.

Πρώτος σταθμός αυτής της σύμπραξης είναι η έκθεση τοπικών προϊόντων “Κερνάμε Λάρισα” που ξεκινά σήμερα στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας.

Όπως επισήμανε ο κ. Γιαννακόπουλος στην έκθεση μετέχουν 40 επιχειρήσεις εκ των 300 που ασχολούνται με τα τοπικά προϊόντα. Παράλληλα, απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να προσέλθουν στην έκθεση και να γνωρίσουν τα τοπικά προϊόντα.

«Βιώνουμε μια 10ετή κρίση μαζί με την πανδημία και την τελευταία κρίση της ακρίβειας. Οι επιχειρήσεις μας περνάν πολύ δύσκολες μέρες. Άρα χρειάζεται σύμπραξη των επιχειρήσεων και των φορέων για να δώσουμε ένα διαφορετικό βήμα σε αυτές τις δύσκολες εποχές. Πρέπει να δώσουμε έμφαση στην τοπική οικονομία και στην κοινωνία της Λάρισας και του νομού, να στηρίξουμε το θεσσαλικό, το λαρισινό προϊόν και να υποκαταστήσουμε εισαγωγές» ανέφερε ο κ. Γιαννακόπουλος.

Από την πλευρά του κ. Καλογιάννης τόνισε πως στο πλαίσιο της έκθεσης θα προσφέρονται δωρεάν προϊόντα στους πολίτες, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να τα γνωρίσουν. «Μια πολύ σημαντική διοργάνωση μιας έκθεσης τοπικών προϊόντων προκειμένου να προβάλουμε τα τοπικά προϊόντα της περιοχής. Να μάθει ο καθένας από εμάς τις τοπικές ετικέτες, το κρασί, το τυρί» επεσήμανε.

Ο κ. Πινακάς ανέφερε ότι οι επιχειρήσεις, μέσω της έκθεσης «Κερνάμε Λάρισα», θα μπορέσουν να ξανασυστηθούν στους πολίτες. «Στηρίζοντας την τοπική επιχειρηματικότητα και τα τοπικά προϊόντα στηρίζουμε την ίδια την οικονομία της πόλης μας και της Θεσσαλίας» κατέληξε.

 

Πηγή:

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.