Μια παραδεισένια φυσική λίμνη κρυμμένη στα βουνά της Θεσσαλίας

Αν για κάτι φημίζεται η Ελλάδα είναι το φυσικό της κάλλος και το γεγονός ότι απ’ άκρη σ΄ άκρη μπορεί κανείς να βρει τοποθεσίες που εύκολα μπορεί να τις μπερδέψει με πίνακα ή προϊόν τεχνητής νοημοσύνης. Έχει ένα τόσο πλούσιο φυσικό τοπίο το οποίο ανανεώνεται συνεχώς. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποιος θα είναι ο επόμενος καμβάς και ποιο το επόμενο δημιούργημα της φύσης.

Η ιδιαίτερη ιστορία της Στεφανιάδας

Η λίμνη Στεφανιάδα είναι η νεότερη φυσική λίμνη της Ελλάδας, μιας και δημιουργήθηκε το 1963. Στις αρχές εκείνης της χρονιάς η πλαγιά Στοιχειό ξεκόλλησε από το βουνό Σμίνικο πέφτοντας στον Στεφανιώτη ποταμό, έναν από τους πιο ορμητικούς παραποτάμους του Αχελώου. Όπως ήταν φυσικό, όλη η γύρω περιοχή υπέστη αρκετές γεωλογικές αλλαγές, ενώ κανένας κοντινός οικισμός δεν επηρεάστηκε αρνητικά. Αποτέλεσμα αυτών των αλλαγών ήταν η δημιουργία μιας λεκάνης που γέμιζε σιγά σιγά νερό. Η λίμνη έχει επιφάνεια μόλις 175 στρεμμάτων και η στάθμη της ανεβοκατεβαίνει ανάλογα με τις βροχοπτώσεις.

Για καγιάκ στη λίμνη

Όταν ο καιρός είναι καλός η θέα των κρυστάλλινων νερών της λίμνης καθηλώνει. Στη λίμνη αξίζει να κάνετε μια καταπληκτική υδάτινη διαδρομή με καγιάκ, στα τιρκουάζ γαλήνια νερά της. Η διαδρομή ξεκινά από τη βορειοανατολική πλευρά της λίμνης, είναι κυκλική και καταλήγει ξανά στο ίδιο σημείο. Θα κινηθείτε κατά μήκος της όχθης και θα απολαύσετε το υπέροχο φυσικό περιβάλλον.

Πώς θα πάτε

Η Λίμνη Στεφανιάδα βρίσκεται 33 χιλιόμετρα νότια της Αργιθέας και 73 χιλιόμετρα δυτικά της Καρδίτσας. Απέχει 377 χιλιόμετρα από την Αθήνα και 280 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη. Μιας και οι πλαγιές που την περιβάλλουν είναι ιδιαίτερα απότομες, ο πιο εύκολος δρόμος για να κατέβει κανείς στις όχθες της είναι μέσω ενός μονοπατιού στη νότια πλευρά της. Η διαδρομή περνά μέσα από τα όμορφα χωριά της Αργιθέας ενώ δεν πρέπει να χάσετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε τα μοναστήρια Κώστη και Σπηλιάς.

 

 

 

Πηγή: https://thelarissapaper.gr/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.