Μύδροι κατά Καλογιάννη: Εκβιάζουν συμβασιούχους να πάνε για δουλειά

Βαρύτατες καταγγελίες κατά προσωπικά του δημάρχου Λαρισαίων κ. Απόστολου Καλογιάννη και στελεχών της δημοτικής αρχής εξαπέλυσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο δήμο Ζήσης Γκαραλιάκος, με αφορμή την υποτονική συμμετοχή στη σημερινή 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Στο πλαίσιο απεργιακής συγκέντρωσης στο δημαρχείο, η οποία όμως είχε μικρή συμμετοχή, κ. Γκαραλιάκος έκανε λόγο για «αντιδημάρχους που έπαιρναν τηλέφωνο στα σπίτια τους απολυμένους συμβασιούχους εκβιάζοντάς τους να πάνε για δουλειά», ενώ για τον κ. Καλογιάννη μίλησε για «τρομοκρατία και εκβιασμούς», αφού όπως εξήγησε, ενώ ο δήμαρχος ανακοίνωσε πως από τις 7 Ιουνίου είναι απολυμένοι, τους «εκβίασε» να επιστρέψουν στην εργασία υπό την απειλή πως όποιος δε το κάνει, δε θα του ανανεωθεί η σύμβαση.

Έθεσε παράλληλα μία σειρά από προβληματισμούς εφόσον συνεχίσουν να εργάζονται χωρίς σύμβαση οι συνάδελφοί του στην υπηρεσία καθαριότητας, όπως για παράδειγμα τι θα συμβεί σε περίπτωση ατυχήματος.

«Αυτή είναι η δημοκρατική, αριστερή δημοτική αρχή που έχουμε, που στα λόγια είναι στο πλευρό των εργαζομένων. Με εκβιασμούς και τρομοκρατία. Υπό αυτές τις συνθήκες πολλοί αναγκάστηκαν να πάνε για δουλειά» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Σε άλλη αποστροφή του λόγου του ο κ. Γκαραλιάκος τόνισε πως στόχος είναι «να μπορέσουμε πολύ σύντομα να βρούμε κάποια λύση και να πιέσουμε για το πώς θα μπορέσουμε προς το παρόν να διασφαλίσουμε τη συνέχιση της δουλειάς όλων των συναδέλφων» κάτι που ίσως ερμηνεύεται και ως προοίμιο εκτόνωσης της κατάστασης από σήμερα το απόγευμα, οπότε και αναμένεται η κεντρική απόφαση της ΠΟΕ – ΟΤΑ για το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Σημειώνεται πάντως ότι η αποκομιδή των σκουπιδιών γίνεται με «σχεδόν κανονικούς» ρυθμούς σήμερα Πέμπτη, αφού οι περισσότεροι εργαζόμενοι δε συμμετείχαν στην απεργία.

Πηγή: http://www.onlarissa.gr/2017/06/29/mydri-kata-kalogianni-dimarchos-ke-antidimarchi-ekviazoun-symvasiouchous-na-pane-gia-doulia/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.