«Να μην παίζουν κάποιοι με την ηρεμία και την αγωνία των παιδιών»

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι η περιφερειακή διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Βασιλική Ζιάκα με αφορμή την αυριανή έναρξη των Πανελληνίων Εξετάσεων.

Η κα Ζιακα αναφέρθηκε αρχικά στις ηλεκτρονικές επιθέσεις στις  ενδοσχολικές εξετάσεις που απασχόλησαν την εκπαιδευτική κοινότητα τις τελευταίες μέρες, προσθέτοντας πως οι επιθέσεις αυτές απομονώθηκαν και οι εξετάσεις διεξήχθησαν κανονικά.  «Είναι η πιο σημαντική επίθεση που έγινε ποτέ» τόνισε η κα Ζιάκα και πρόσθεσε πως οι απολυτήριες εξετάσεις της Γ Λυκείου ολοκληρώθηκαν σε όλα τα λύκεια και ΕΠΑΛ της Θεσσαλίας «χωρίς να υπάρχει πρόβλημα».

Στη συνέχεια η κα Ζιάκα αναφέρθηκε στις επερχόμενες πανελλαδικές εξετάσεις τονίζοντας πως το σύστημα των πανελληνίων είναι διαφορετικό σε σχέση με αυτό τον ενδοσχολικών εξετάσεων και έκανε «θερμή παράκληση» να μην «παίζουν κάποιοι με την ηρεμία και την αγωνία των παιδιών και των οικογενειών τους».

Όπως δήλωσε η κα Ζιάκα, η Δευτεροβάθμια είναι σε ετοιμότητα για τις πανελλήνιες, και ακολούθως ανέφερε το πρόγραμμα των εξετάσεων που ξεκινάει αύριο από τα ΕΠΑΛ. Σε όλη τη Θεσσαλία οι υποψήφιοι από τα ΕΠΑΛ είναι 1761 άτομα και από τα γενικά λύκεια, 5.193.

 

 

 

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.