Νίκος Πλακιάς για Τέμπη: «Η Αδειλίνη μας έλεγε ‘‘αυτά συμβαίνουν’’» (βίντεο)

Την ώρα που η έρευνα για το φρικτό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών συνεχίζεται, βρίσκεται σε εξέλιξη μια έντονη αντιπαράθεση μεταξύ της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη και των συγγενών των θυμάτων.

Η κυρία Αδειλίνη θέλησε να απαντήσει στα όσα είχε αποκαλύψει για τις μεταξύ τους συνομιλίες η πρόεδρος του Συλλόγου «Τέμπη 2023» Μαρία Καρυστιανού, μέσα από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, υποστηρίζοντας ότι ποτέ δεν είχε προτρέψει τους συγγενείς να αναζητήσουν βοήθεια στην εκκλησία.

«Θα ήταν απάνθρωπο – και για όσους με γνωρίζουν δεν μου ταιριάζει. Αψευδής μάρτυς είναι η παραγγελία στην Εισαγγελία Λάρισας που λέω ότι πρέπει να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα των συγγενών», είπε.

Ακολούθησε η διάψευση από την κυρία Καρυστιανού, τονίζοντας: «Όχι δεν τα έχουμε χάσει, η αντιληπτική μας ικανότητα είναι εξαιρετική και αντιλαμβανόμαστε περισσότερα από όσα νομίζει η κυρία Αδειλίνη».

«Λυπάμαι που την ακούω να λέει αυτά τα πράγματα. Θα ήθελα να τη δω να απαντά και στα τελευταία γεγονότα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, σχετικά με τη μονταζιέρα, τον ανακριτή και να μας απαντήσει για ποιο λόγο πρέπει εμείς να ψάχνουμε σήμερα για υπολείμματα των νεκρών μας αντί να έχει γίνει σωστά η έρευνα σε πρώτο χρόνο» πρόσθεσε.

Πλακιάς: «Φύγαμε απογοητευμένοι»
Τη δική του θέση για τα όσα ειπώθηκαν μεταξύ των συγγενών και της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου εξέφρασε ο Νίκος Πλακιάς, που έχασε τις δύο κόρες του στο δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου 2023.

«Πήγαμε στην Αδειλίνη έξι γονείς. Εγώ θα μιλήσω για τον εαυτό μου. Εγώ και ο αδελφός μου φύγαμε απογοητευμένοι» σημείωσε ο κ. Πλακιάς, υπογραμμίζοντας ότι «περίμενα συναντώντας την ανώτατη δικαστική εκπρόσωπο της χώρας να αποκομίσουμε ένα όφελος. Να δει στα μάτια μας τους πατεράδες. Ούτε κατάλαβε».

«Προσωπικά για μένα είμαι σίγουρος ότι δεν κατάλαβε ποιος είμαι» τόνισε ο κ. Πλακιάς, αποκαλύπτοντας ότι η κυρία Αδειλίνη του ανέφερε ότι «σιδηροδρομικά ατυχήματα συμβαίνουν και στην Ασία και στην Αφρική».

Όπως τόνισε, μιλώντας στο Kontra, ο Νίκος Πλακιάς αυτό που τον εξόργησε ήταν η κουβέντα της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου ότι «ας είναι αυτό η αρχή για μια καλύτερη Ελλάδα».

«Εγώ έχω χάσει δυο παιδιά και πάω στην εισαγγελέα να μου αποδοθεί δικαιοσύνη, τίποτα άλλο δεν θέλω και νομίζει ότι εμένα μ’ ενδιαφέρει ένα καλύτερο αύριο του σιδηροδρόμου ή των αεροδρομίων; Πνίγει την υπόθεσή μου. Εμένα η οικογένειά μου διαλύθηκε. Αυτή είναι η αλήθεια. Εγώ τα παιδιά δεν τα έφερα στον κόσμο για να γίνουν Ιφιγένειες ούτε θυσίες. Και αυτό που κάνουν με οργίζει περισσότερο. Νιώθω μερικές φορές ότι με υποτιμούν» ανέφερε.

«Βλέπετε ένα πατέρα ο οποίος παλεύει για το δίκιο των παιδιών του. Αυτά τα ουρλιαχτά του πατέρα. Δεν είναι ουρλιαχτά. Είναι ουρλαχτά για το δίκιο των παιδιών του. Και θα φωνάζω, θα ουρλιάζω μέχρι να κλείσω τα μάτια μου» συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι θα συνεχίσει να παλεύει για να δικαιωθεί η μνήμη των δύο παιδιών του και της ανιψιάς του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.