O Κοκοτσάκης απαντά με φωτογραφίες στη θεωρία για τα έλαια σιλικόνης

https://radiome.gr/
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Καυστικός ο Βασίλειος Κοκοτσάκης, ειδικός πραγματογνώμονας σε θέματα πυρκαγιών και τεχνικός σύμβουλος οικογενειών συγγενών θυμάτων και του συλλόγου συγγενών θυμάτων «Τέμπη 2023», αναφορικά με την είδηση, ότι από έλαια σιλικόνης προέκυψε η πυρόσφαιρα μετά τη μοιραία σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα ο Βασίλης Κοκοτσάκης σε ανάρτηση του αντικρούει για μια ακόμη φορά την θεωρία που είδε το φως της δημοσιότητας και ήταν του δρ. Paul Jowett, της συμβουλευτικής εταιρείας Burgoynes, στον οποίο απευθύνθηκαν ο Νίκος και ο Δημήτρης Πλακιάς, που έχασαν τα παιδιά τους το μοιραίο βράδυ της 28ης Ιανουαρίου 2023 στα Τέμπη.

Ο Βρετανός εμπειρογνώμονας εκτιμά ότι είναι εύλογο να υποθέσει πως η πυρόσφαιρα οφείλεται στα έλαια σιλικόνης, καθώς αναφέρει ότι η σύγκρουση είχε ως συνέπεια τη ρήξη των μετασχηματιστών των μηχανών, με αποτέλεσμα την απελευθέρωση και τη διασπορά ελαίου του μετασχηματιστή (PDMS), που ανεφλέγη παράγοντας την πυρόσφαιρα, καθώς και ότι το έλαιο αυτό μαζί με εύφλεκτα υλικά των μηχανών-βαγονιών και αυτά τροφοδότησαν τις πυρκαγιές που ακολούθησαν. Να τονιστεί ότι στο ίδιο συμπέρασμα είχε καταλήξει και η αρχική έκθεση του Κράτους, το 2023

Στον ισχυρισμό αυτό, ο Βασίλειος Κοκοτσάκης, ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός,  αναφέροντας ότι ορισμένοι εμφανίζουν και πάλι ξαναπαιγμένες εκθέσεις με νεκρανάσταση των ελαίων σιλικόνης. Mάλιστα ο τεχνικός σύμβουλος οικογενειών συγγενών θυμάτων, παραθέτει φωτογραφικό υλικό για το που πήγε το έλαιο σιλικόνης των μετασχηματιστών , το οποίο διέρρευσε μετά την θραύση των μετασχηματιστών. Τονίζει δε για το τι είπε η ίδια η διαχειρίστρια εταιρία και πως μάζεψε το έλαιο αυτό από το περιβάλλον.

 

Η ανάρτηση του:

«ΠΕΡΙ ΕΛΑΙΩΝ ΣΙΛΙΚΟΝΗΣ
Επειδή κάποιοι εμφανίζουν και πάλι ξαναπαιγμένες εκθέσεις με νεκρανάσταση των ελαίων σιλικόνης, ως το μέσο δια του οποίου προκλήθηκε η πυρόσφαιρα και η επί 29 λεπτά στην συνέχεια ροή και καύση με πίδακες φωτιάς , με αναβλύζουσα μορφή , με αιωρούμενες πύρινες γλώσσες 20 μέτρων, με καιόμενες ανυψουμενες δίνες(χαρακτηριστικά καύσης υγρών καυσίμων) , ας παρακολουθήσουμε παρακάτω σε φωτογραφικό υλικό που πήγε το έλαιο σιλικόνης των μετασχηματιστών , το οποίο διέρρευσε μετά την θραύση των μετασχηματιστών.

Θα δείτε επίσης τι λεει γιαυτό η ίδια η διαχειρίστρια εταιρία και πως μάζεψε το έλαιο αυτό από το περιβάλλον.(Παρατηρείστε πως εχουν και δεξαμενή ενός τόνου , πανιά στουπιά κ.λ.π.-Πλήρης καθαρισμός-γιατί άλλωστε;)Θα εχει βέβαια ενδιαφέρον να πληροφορηθούμε τι κατεθεσε προς τούτο ο συντάκτης του κειμένου αυτού,κείμενο από το οποίο επίσης προκύπτει η ανεμπόδιστη αλοίωση του πεδίου και μάλιστα παρουσία όλων των εμπλεκομένων…Οπως θα είχε ενδιαφέρον να μαθαίναμε εάν όλα αυτά ήταν υπόψη των ήδη διορισθέντων τότε δικαστικών πραγματογνωμόνων…..»

Πηγή: https://www.koutipandoras.gr/
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.