Ολοκληρώθηκαν τα σχέδια βελτίωσης αγροτών της Θεσσαλίας

Σχεδόν 1000 αγρότες αφορά το εν λόγω πρόγραμμα του Υπουργείου

Από το Βόλο ανακοίνωσε χθες ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, πως η Περιφέρεια ολοκλήρωσε τη διαδικασία αξιολόγησης των σχεδίων βελτίωσης των αγροτών, ένα πρόγραμμα, που το χαρακτήρισε ουσίας για την περιοχή και το περιμένουν οι αγρότες. Μάλιστα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας κατάφερε και αύξησε τον προϋπολογισμό του προγράμματος κατά 62%, με αποτέλεσμα να ωφελούνται σχεδόν 1000 αγρότες.
Ο αρχικός προϋπολογισμός για το πρόγραμμα ήταν 30.800.000 ευρώ και μετά τις αυξήσεις από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το διαθέσιμο ποσό για την Περιφέρεια Θεσσαλίας ανήλθε στα 65εκ. ευρώ.
Αυτό, σύμφωνα με τον κ. Αγοραστό, έδωσε τη δυνατότητα ένταξης πολλών σχεδίων, ενώ σχολίασε πως εάν η πολιτεία δώσει κι άλλα χρήματα, τότε θα μπορέσει και η Περιφέρεια να ικανοποιήσει ακόμη περισσότερους αγρότες.
“Είναι μία θετική εξέλιξη από κει και πέρα θέλουμε γρήγορες διαδικασίες κι ευελπιστούμε και αισιοδοξούμε να υπάρχει μία αυτοματοποιημένη διαδικασία λειτουργίας του όλου προγράμματος, έτσι ώστε να τρέξουν γρήγορα οι διαδικασία και να κάνουν οι αγρότες τα σχέδια βελτίωσης”, είπε ο κ. Αγοραστός και συμπλήρωσε πως σχεδόν 1000 αγρότες της Θεσσαλίας θα επωφεληθούν του προγράμματος και θα ενισχυθεί και η αγροτική παραγωγή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.