Πότε έρχεται αλλαγή του καιρού με καταιγίδες -Η πρόβλεψη του Θεσσαλού προγνώστη Θ. Χατζηγρίβα

Έρχονται εναλλασσόμενες μέρες καύσωνα και μέρες με καταιγίδες, με τον καιρό να δείχνει και τις δύο όψεις του μέσα σε λίγες ημέρες. Ο αναλυτής καιρού Θεοφάνης Χατζηγρίβας επισημαίνει:

«Ανακατεύεται λίγο παραπάνω η τράπουλα τις επόμενες ημέρες, με σημαντικές αλλαγές μικρής διάρκειας στα καιρικά, αλλά και στην ψυχολογία μας ,καθώς θα δούμε μικρά διαστήματα καύσωνα σε κάποιες περιοχές, αλλά και διαστήματα με καταιγίδες και δροσιά.

Έτσι όπως τα είχαμε πει με λίγα λόγια πριν λίγες ημέρες στην προσπάθεια μας να προσεγγίσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τα καιρικά μελλούμενα.

Για να δούμε όμως λίγο πιο αναλυτικά:
Για σήμερα Παρασκευή 28.06, άστατος ο καιρός κυρίως στην Μακεδονία, με τοπικά έντονες καταιγίδες στα ανατολικότερα τμήματα των κεντρικών περιοχών αυτής, καθώς και την Χαλκιδική.

Λίγα πολύ τοπικά φαινόμενα και στο εσωτερικό της χώρας (κυρίως ορεινά) , και πιθανώς κάποια επιλεκτικά και διάσπαρτα στην ανατολική. Ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο, αλλά και το Ιόνιο.

Για το Σάββατο 29.06, ο καιρός θα είναι γενικά βελτιωμένος σταδιακά, με μικρή εξασθένηση των βοριάδων (θα πνέουν και πάλι όμως ισχυροί) και μια μικρή άνοδο της θερμοκρασίας κυρίως στα δυτικά και το εσωτερικό.

Για την Κυριακή 30.06, γενικά ηλιοφάνεια με αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας κυρίως στο εσωτερικό και τα δυτικά. υπολογίζονται μέγιστες τιμές γύρω στους 36 με 38 στο εσωτερικό.

Για την Δευτέρα 01.07, ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα και νέα άνοδος της θερμοκρασίας. υπολογίζουμε μέγιστες τιμές γύρω στους 37 με 40 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό.

Για την Τρίτη 02.07, ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα και θερμοκρασίες καύσωνα σε δυτικά και κεντρικά τμήματα. Υπολογίζουμε τιμές 39 με 42 βαθμούς Κελσίου σε περιοχές όπου είναι ευαίσθητες στον λίβα. Πιθανώς πολύ τοπικά να δούμε και 43αρια.

Από την Τετάρτη 03.07, αν και εκ νέου θα συνεχιστούν οι ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, φαίνεται ότι από τα βόρειο δυτικά της χώρας αρχικά ο καιρός θα αρχίσει να αλλάζει με βροχές, μπόρες ή καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα αρχίσει να πέφτει κυρίως από το απόγευμα και από τα βόρεια.

Ουσιαστική αλλαγή θα έχουμε από την ερχόμενη Πέμπτη 04.07 με κύριο χαρακτηριστικό την αισθητή σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, τους ισχυρούς βόρειο δυτικούς ανέμους και κάποιες καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια τμήματα.

Μέχρι στιγμής φαίνεται ότι η Μακεδονία θα έχει τον πρώτο λόγο στις καταιγίδες αλλά για την ώρα είναι σχετικά νωρίς μα μάθουμε πόσο, και που θα βρέξει αρκετά.

Για να βρέξει στα νοτιότερα της χώρας θα πρέπει να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στις συγκλίσεις και τη θέση του Αυλώνα, αλλά τίποτε δεν είναι απίθανο.

θα μας δροσίσει λοιπόν μετά την 3η του Ιούνη, δυστυχώς όμως όπως ανέφερα στην εισαγωγή όχι για πολύ, καθώς όπως όλα δείχνουν εκ νέου μετά την 6η -7η του μήνα η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει αισθητά».

Πηγή: onlarissa.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.