Προσωρινή λύση στη σίτιση των πλημμυροπαθών της Φαρκαδόνας

Στη δομή φιλοξενίας του Κουτσόχερου ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δ. Κουρέτας

Προσωρινή λύση στη σίτιση των πλημμυροπαθών της Φαρκαδόνας που φιλοξενούνται στη δομή του Κουτσόχερου, βρέθηκε μετά από συνεννόηση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δ. Κουρέτα με την εταιρεία κέτερινγκ «Καψιώχας» η οποία προσφέρθηκε να χορηγεί δωρεάν τις απαιτούμενες ποσότητες φαγητού καθημερινά, ώστε να λυθεί το πρόβλημα.
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας επισκέφθηκε σήμερα τη δομή και συναντήθηκε με τον διοικητή Απ. Παπαπαρίση, το δήμαρχο Φαρκαδόνας Σπ. Αγναντή, τη χωρική αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρ. Ντιντή και τους υπεύθυνους της εταιρείας, όπου συμφωνήθηκε να ξεκινήσει άμεσα η χορήγηση των γευμάτων στους πλημμυροπαθείς. Οι πρώτες μερίδες διανεμήθηκαν ήδη σήμερα.
Να θυμίσουμε πως η σίτιση των πλημμυροπαθών της Φαρκαδόνας γινόταν με ευθύνη του Δήμου μέχρι τον περασμένο Φεβρουάριο και έκτοτε λόγω της αδυναμίας της δημοτικής αρχής να συνεχίσει το πρόγραμμα, επενέβη η Περιφέρεια Θεσσαλίας, που χωρίς την αντίστοιχη αρμοδιότητα κάλυψε τι σίτιση τους μέχρι πριν μερικές ημέρες. Ο κ. Κουρέτας ευχαρίστησε τους χορηγούς της εταιρείας «Καψιώχας» και τόνισε πως πρόκειται για μια προσωρινή λύση μέχρι ο Δήμος Φαρκαδόνας και το Υπουργείο Ασύλου και Μετανάστευσης να βρουν μια οριστική λύση στο πρόβλημα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.