«Πρωτοβουλία»: Ο κ. Αγοραστός και οι δημοκρατίες τύπου «Ερντογάν»

Σκληρή κριτική κατά του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού, μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου, όπου υπήρξε αναταραχή με αφορμή την τοποθέτηση ή μη του καθηγητή κ. Δ. Κουρέτα, ασκεί ο συνδυασμός «Πρωτοβουλία» με επικεφαλής τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα.
Όπως αναφέρεται, «σε μια ακόμα έκρηξη εκνευρισμού και επίδειξη αυτοκρατορικής συμπεριφοράς, ο απερχόμενος περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός, ξεπέρασε χθες τον εαυτό του, «απαγορεύοντας» επί της ουσίας στον καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Δ. Κουρέτα να τοποθετηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το θέμα της ρύπανσης του Ελασσονίτη ποταμού, παρά το γεγονός ότι το θέμα εμπίπτει στο επιστημονικό πεδίο του κ. Κουρέτα.
Είναι βέβαια γνωστή η συμπεριφορά του κ. Αγοραστού όλα αυτά τα χρόνια. Χωρίς ουσιαστική αντιπολίτευση, έχει δομήσει μια στάση στην οποία επιτρέπεται να μιλά μόνο όποιος τον «λιβανίζει». Φιλικά μέσα ενημέρωσης, φιλικοί περιφερειακοί σύμβουλοι, φιλικοί εκπρόσωποι φορέων. Όμως δεν λειτουργούν έτσι ακριβώς τα δημοκρατικά όργανα. Δεν είναι αυτό ακριβώς Δημοκρατία. Αυτό θυμίζει περισσότερο τη δημοκρατία του κ. Ερντογάν!
Κατά τη γνώμη μας, η οποία απηχεί και τη γνώμη όσων εμπιστεύονται τους δημοκρατικούς θεσμούς, η τοποθέτηση στο περιφερειακό συμβούλιο ενός επιστήμονα με διεθνές κύρος, για ένα θέμα που εμπίπτει αμιγώς στο επιστημονικό του πεδίο, είναι περισσότερο από απαραίτητη. Ακόμα κι αν ο επιστήμονας αυτός, τυχαίνει να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης.
Επικαλούμενος τυπικούς λόγους λοιπόν, ο κ. Αγοραστός στην ουσία απαγόρευσε στον κ. Κουρέτα να μιλήσει. Πρακτικά όμως:
• Απαγόρευσε στους πολίτες της Θεσσαλίας να ενημερωθούν σφαιρικά για το θέμα
• Χρησιμοποίησε τη θέση του για να φιμώσει τη διαφορετική άποψη
• Επέδειξε για μια ακόμα φορά «ιδιοκτησιακή αντίληψη» για το σώμα και το θεσμό
• Έβαλε τον πολιτικό εκνευρισμό του πάνω από τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον
• Επέδειξε αυταρχικά αντανακλαστικά, όπως σε οτιδήποτε αμφισβητεί τη «μεγαλειότητα» του
Για όσους γνωρίζουν βέβαια τον βίο και την πολιτεία του κ. Αγοραστού, δεν υπάρχει καμία έκπληξη. Είναι γνωστές οι μέθοδοι και οι συμπεριφορές του εδώ και χρόνια.
Με τη στάση του ωστόσο, αποδεικνύει και στους πολίτες της Θεσσαλίας το βαθμό εμπιστοσύνης του στους δημοκρατικούς θεσμούς. Αλλά και την επιλογή του να ενδιαφέρεται περισσότερο για το πολιτικό του προφίλ (πόσες φωτογραφίες ακόμα θα δούμε στις φιλικές του εφημερίδες;) παρά για τα φλέγοντα ζητήματα της Θεσσαλίας.
Για τους λόγους αυτούς, τον παραδίδουμε στην κρίση των πολιτών της Θεσσαλίας. Κι ευτυχώς για όλους μας, η κρίση είναι κοντά. Στις 26 Μαΐου. Κανείς πια δεν θα μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε…»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.