Ραντεβού αυτοδιοικητικών στο υπ. Παιδείας για τη συνένωση

Μετά τη χθεσινή ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για πάγωμα της διαδικασίας κατάθεσης του σχεδίου νόμου για τη συνένωση ΤΕΙ και Πανεπιστημίου Θεσσαλίας φαίνεται ότι ξεκινούν οι διεργασίες για τις διεκδικήσεις που εγείρει η πόλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη και την Παρασκευή θα υπάρχει σειρά συναντήσεων με τους δημάρχους όλων των πόλεων της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας που εμπλέκονται στην υπόθεση της συνένωσης. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης θα συναντηθεί με τον υπουργό Κώστα Γαβρόγλου προκειμένου να θέσει στο τραπέζι των συζητήσεων το θέμα της δημιουργίας του Ογκολογικού κέντρου, την δημιουργία δύο πολυτεχνικών σχολών ενόψει της κατάργησης των σχολών ΣΤΕΦ. Θα θέσει επιτακτικά το θέμα της αποκεντρωμένης διοίκησης του νέου Πανεπιστημίου. Ζητήματα που προέκυψαν από το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο που ασχολήθηκε με το θέμα.

Την Παρασκευή αναμένεται στο υπουργείο ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός που θα θέσει μια σειρά ζητημάτων.

Μετά τις επαφές με όλους τους αυτοδιοικητικούς αναμένεται το υπουργείο να προχωρήσει σε όποιες διορθώσεις και στην συνέχεια να ακολουθήσει η κατάθεσή του στη Βουλή.

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.