Σε Μετέωρα και Τρίκαλα, Μάριο Μόντι και Διαμαντοπούλου

Στην περιοχή των Τρικάλων και της Καλαμπάκας φιλοξενήθηκε το Σαββατοκύριακο ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι, συνοδευόμενος από την πρ. υπουργό Άννα Διαμαντοπούλου.

Όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr η ξενάγηση ξεκίνησε από το Μουσείο Τσιτσάνη και το δίδυμο Οθωμανικό Λουτρό των παλαιών φυλακών των Τρικάλων. Ο Μάριο Μόντι εντυπωσιάστηκε μαθαίνοντας τις λεπτομέρειες και την ιστορία του κτιρίου από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κρυσταλλία Μαντζανά, παρουσία του δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου και του πρώην δημάρχου Χρήστου Λάππα, ενώ οι πληροφορίες του trikalavoice.gr αναφέρουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός της γείτονος κεράστηκε ντόπιο τσίπουρο και σιγοτραγούδησε τραγούδια του Τσιτσάνη. Ακολούθησε δείπνο σε ταβέρνα της πόλης.Το πρωί της Κυριακής ο Μάριο Μόντι και η Άννα Διαμαντοπούλου (σ.σ. η οποία πέρασε τα πρώτα παιδικά της χρόνια στα Τρίκαλα) επισκέφτηκαν τη Μοναστική Πολιτεία των Μετεώρων και ξεναγήθηκαν στους χώρους των Ιερών Μονών, μαθαίνοντας την ιστορία τους, αλλά και τα περί του τρόπου ζωής των μοναχών.

Αναχώρησαν νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής για Αθήνα. Μάριο Μόντι και Άννα Διαμαντοπούλου συνδέονται με βαθιά και ειλικρινή φιλία από τα χρόνια της κοινής τους παρουσίας ως Επίτροποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

Διέμειναν στο ξενοδοχείο ΑΝΑΝΤΙ City Resort στα Τρίκαλα, το οποίο αναδείχθηκε μεταξύ των κορυφαίων ξενοδοχείων της χώρας τη περασμένη χρονιά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.