Σε ποιο χωριό της Θεσσαλίας οι σαραντάρηδες διοργανώνουν συνάντηση

triklopodia.gr

Οι γεννηθέντες το 1984-1985 με καταγωγή από το χωριό Βερδικούσια του Δήμου Ελασσόνας, διοργανώνουν τοπική εκδήλωση συνάντησης των σαραντάρηδων, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27-7-2024. Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση:

Πριν από 35 περίπου χρόνια καθίσαμε στα μαθητικά θρανία. Πλέον αποτελούμε τους σαραντάρηδες της σχολικής χρονιάς γεννηθέντες τα έτη 1984-1985. Κάποιοι από εμάς, ξεκινήσαμε μαζί τη μαθητική μας πορεία στο σχολείο του χωριού μας, άλλοι αποχωρήσαμε με την πάροδο των ετών, ενώ άλλοι φοιτήσαμε σ’ άλλα σχολεία. Είχαμε όμως όλοι μας, ένα κοινό σημείο αναφοράς, ότι όλοι μας καταλήγαμε στο χωριό μας «τη Βερδικούσια ΜΑΣ». Όλοι τρέξαμε, παίξαμε στα σοκάκια του χωριού μας και στην πανέμορφη πλατεία της. Όλους μας, είτε αναπτύξαμε μεταξύ μας σχέσεις, είτε κρατήσαμε φιλίες, είτε η ζωή μας ταξίδεψε σε μέρη πιο μακρινά, μας ενώνει και μας σηματοδοτεί η αγάπη για το χωριό μας, η παιδική ξεγνοιασιά και οι όμορφες στιγμές που βιώσαμε ερχόμενοι εδώ. Κάθε γωνιά έχει μια ανάμνηση και μια ιστορία να μας διηγηθεί.

Με ιδιαίτερη χαρά, προσκαλούμε, άπαντες του γεννηθέντες, τη σχολική χρονιά 1984-1985, να παρευρεθούν στην τοπική εκδήλωση «31η Συνάντηση Σαραντάρηδων», που θα πραγματοποιηθεί, το Σάββατο 27 Ιουλίου 2024, για ένα συγκινητικό ταξίδι στο χρόνο, στις υπέροχες αναμνήσεις μας, ώστε και εμείς με τη σειρά μας να τιμήσουμε το θεσμό και την παράδοση της συνάντησης των σαραντάρηδων. Μπορεί να αποτελέσαμε μικρή σε αριθμό σχολική τάξη, αλλά η αναβίωση και διατήρηση αυτής της εκδήλωσης, αποτελεί χρέος μας, καθότι η παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα είναι οι ρίζες της ψυχής μας, μας δίνουν ταυτότητα και μας προσδιορίζουν.

Το επιβλητικό, πετρόκτιστο σχολείο μας, που φιλοξένησε εκατοντάδες μαθητές, θα μας υποδεχτεί, για να γεμίσει, γέλια, φωνές και καρδοχτύπια, όχι όμως, από τους μικρούς μαθητές, αλλά από τους μεγάλους. Η συνάντηση θα συνεχιστεί με καφέ και τσίπουρα στα όμορφα μαγαζιά που κοσμούν το χωριό μας, με αναμνήσεις, συζητήσεις, γέλια και συγκινήσεις. Όλοι μαζί, με τους συγγενείς, φίλους, συγχωριανούς και επισκέπτες, να γιορτάσουμε και να χορέψουμε στη γραφική πλατεία του χωριού μας, που την αγκαλιάζουν τα αγέρωχα πλατάνια της. Σας προσκαλούμε, να μας συντροφεύσετε σ’ αυτή τη συνάντησή μας και να γίνετε όλοι κοινωνοί της χαράς και της παράδοσης του χωριού μας.

Με εκτίμηση,

Η σχολική τάξη 1984-1985

Τηλέφωνα επικοινωνίας : 6972865231, 697801903

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.