Σήμερα η συνάντηση για τις γραμμές ΟΣΕ στη Λάρισα

Σήμερα το μεσημέρι, όπως έχει γράψει η larissanet.gr, θα γίνει στην Αθήνα σύσκεψη μεταξύ εκπροσώπων των τεχνικών εταιριών του ΟΣΕ, εκπροσώπων του Υπουργείου Yποδομών και του Δήμου Λαρισαίων.

Το Δήμο Λαρισαίων αναμένεται να εκπροσωπήσει ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης και πιθανόν να συνοδεύεται από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Δημήτρη Μαβιδη. Στην σύσκεψη από την πλευρά του Υπουργείου Υποδομών θα συμμετέχει ο γ.γ. Θάνος Βούρδας.

Σε αυτή την σύσκεψη θα μπουν στο τραπέζι και οι τρεις λύσεις που αφορούν τις γραμμές του ΟΣΕ που διέρχονται από τη Λάρισα.Οι λύσεις που προτείνονται και έχουν γνωστοποιηθεί είναι η παράκαμψη (bypass) της πόλης από τις γραμμές του ΟΣΕ, οι υπόγειες διαβάσεις στο βόρειο κομμάτι και η υπογειοποίηση του βόρειου τμήματος.

Μάλιστα φαίνεται ότι ο ΟΣΕ και οι τεχνικές του εταιρίες (ΓΑΙΟΣΕ- ΕΡΓΟΣΕ) έχουν μια πρώτη εκτίμηση σε οικονομικό επίπεδο για κάθε μια από αυτές. Έτσι καταρχήν θα αναλυθούν τα οικονομικά δεδομένα και στην συνέχεια θα γίνει παρουσίαση των θετικών και τα αρνητικά πλευρών για κάθε λύση. Οι εταιρίες του ΟΣΕ είχαν αναλάβει να δουν και να παρουσιάσουν τα οικονομικά δεδομένα για κάθε σενάριο υλοποίησης. Εξετάζονται όλες οι τεχνικές λύσεις με προσοχή, όπως για παράδειγμα η γραμμή να πάει δίπλα από την ΠΑΘΕ όπου υπάρχει ζώνη απαλλοτρίωσης. Από την άλλη η υπογειοποίηση δείχνει ως πιο ακριβή λύση από τις άλλες δύο. Με βάση αυτά τα στοιχεία που θα συζητηθούν στη σύσκεψη δεν αποκλείεται να προκύψει η τελική λύση για ένα πρόβλημα που ταλανίζει την πόλη πολλά χρόνια. Η όποια απόφαση επιλεγεί θα εγκριθεί από το υπουργείο Υποδομών ώστε στη συνέχεια οι τεχνικές εταιρίες του ΟΣΕ να μπορέσουν να εκπονήσουν τις μελέτες για το έργο.

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.