Σκουτέλης: Εντελώς ατελέσφορα τα νέα μέτρα, δεν θα οδηγήσουν πουθενά, συζητάμε με τη μεζούρα

Αναποτελεσματικά θεωρεί τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες ο λοιμωξιολόγος Αθανάσιος Σκουτέλης, κυρίως όσον αφορά τους περιορισμούς στους κωδικούς μετακίνησης και τον υπολογισμό χιλιομετρικής απόστασης.

«Εντελώς ατελέσφορα τα νέα μέτρα, δεν θα οδηγήσουν πουθενά, δεν χτυπούν το πρόβλημα εκεί που είναι» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ1, επισημαίνοντας ότι «το πιο σημαντικό η αποσυμφόρηση του συστήματος».

«Δεν είναι σοβαρά πράγματα την ώρα που έχουμε 2.000 κρούσματα, ανθρώπους να πεθαίνουν και το Σύστημα Υγείας να πιέζεται τόσο. Το πρόβλημα είναι αλλού είναι στην ενδοπαρεϊκή και όχι στην ενδοοικογενειακή συναναστροφή» διευκρινίζοντας ότι δεν εννοεί τους νέους, αλλά τους ηλικιωμένους που συγκεντρώνονται και μεταδίδουν τον ιό ο ένας στον άλλον. «Συζητάμε με τη μεζούρα» είπε χαρακτηριστικά.

«Το εορτολόγιο είναι που καλώς ή κακώς καθορίζει τα μέτρα», είπε για την Τσικνοπέμπτη. «Να δείτε τι θα γίνει σήμερα Τσικνοπέμπτη…», είπε προβλέποντας πως «ό,τι είναι προγραμματισμένο, θα γίνει».

Αναγνώρισε ωστόσο ότι «αν δεν υπήρχε αυτό το “στα λόγια lockdown“, τα κρούσματα θα ήταν περισσότερα».

Ο κ. Σκουτέλης θεωρεί ότι τα κρούσματα δεν θα αυξηθούν πολύ, αφού όπως είπε «θα γίνει προσπάθεια, έστω από την πλευρά της Πολιτείας, να εφαρμοστούν τα μέτρα».

«Μην ξεχνάμε τι γίνεται στα ΜΜΜ και μην κάνουμε αποδιοπομπαίο τράγο τις μεταλλάξεις. Δεν μπορούμε να πάμε έτσι, ο κόσμος έχει αγανακτήσει, ίσως θέλει σκληρά μέτρα για να τελειώνουμε» ανέφερε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.