Στη ΜΕΘ 72χρονη Λαρισαία με ιό του Δυτικού Νείλου

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Σε καραντίνα βρίσκεται αιμοδοτικά από το προηγούμενο Σάββατο η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας μετά τη διάγνωση κρούσματος του ιού του Δυτικού Νείλου στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Πρόκειται για γυναίκα 72 χρόνων μεγάλης κοινότητας του νομού, που νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Με τη δήλωση του κρούσματος στον ΕΟΔΥ ενημερώθηκε το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, που σύμφωνα με το πρωτόκολλο έθεσε από το Σάββατο 29 Ιουλίου την περιοχή της Λάρισας, όπως και την Ημαθία, σε καραντίνα, ενημερώνοντας νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλίας αλλά και της Θεσσαλονίκης που είχαν πάρει αίμα από το Τμήμα Αιμοδοσίας του ΓΝ Λάρισας να προχωρήσουν σε ελέγχους των μονάδων αίματος και των παραγώγων τους.

Παράλληλα ειδικό αυτοκίνητο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας μετέφερε δείγματα μονάδων αίματος και παραγώγων των τελευταίων δύο εβδομάδων για έλεγχο σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ενώ στο εξής όλοι όσοι αιμοδοτούν τόσο στο Γενικό όσο και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο θα εξετάζονται για ιό του Δυτικού Νείλου.

Πηγή: Λ.Ε. kosmoslarissa.gr (Με πληροφορίες από Δημ. Κατσανάκη, Ελευθερία)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.