Συγγενείς θυμάτων για την τραγωδία στα Τέμπη-«Τα πράγματα παίρνουν τον δρόμο τους»

Ξεσπούν για την τραγωδία με 57 νεκρούς στα Τέμπη συγγενείς θυμάτων και τραυματίες, που βρέθηκαν στη Βουλή για να ακούσουν από κοντά τη συζήτηση για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής.

Η αντιπολίτευση κατήγγειλε την απουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, από τη συζήτηση ωστόσο η κυβερνητική πλευρά απάντησε στα πυρά.

Μετά την ομιλία της στο Ευρωκοινοβούλιο, η πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων «Τέμπη 2023», Μαρία Καρυστιανού, ανέφερε πως είναι ντροπή για τους ίδιους να αναγκάζονται να καταφεύγουν στο εξωτερικό.




«Τα πράγματα παίρνουν τον δρόμο τους»
«Είχαμε κάνει μια αίτηση στις 14 Φεβρουαρίου που είχαμε πάει για να μπει το θέμα των Τεμπών στην Επιτροπή που είναι για τη Δικαιοσύνη και για τις Μεταφορές», λέει, μιλώντας στο MEGA, ο Παύλος Ασλανίδης, πατέρας θύματος».

«Πέρασε κατεπείγον και στις 18 του μηνός έγινε η εκδίκαση του αιτήματός μας. Αυτό που έγινε να είναι και οι 7 πλευρές του Ευρωκοινοβουλίου υπέρ μας, όλοι υπερψήφισαν, συν τον εκπρόσωπο της Κομισιόν και όλη την ελληνική αντιπολίτευση, καταλαβαίνετε ότι όλη η Ευρώπη, όλη η ελληνική αντιπολίτευση είναι απέναντι στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Είναι μόνοι τους πλέον, το έχουν καταλάβει, είναι σε πανικό και θέμα χρόνου να λυθεί αυτό το αίτημα των Τεμπών».

Όπως λέει ο ίδιος: «Η κυβέρνηση ήταν σε μια γραμμή ευθεία, δηλαδή δεν ήθελε την προανακριτή. Έγινε η Εξεταστική η οποία ήταν μια παρωδία. Το κέρδος ήταν ότι πήγε η Μαρία Καρυστιανού εκεί πέρα που δεν το περίμενε κανείς και τους διέλυσε κανονικά και αυτό που πιστεύω ότι έκανε τον κόσμο να τρελαθεί και να καταλάβει τι γίνεται, ήταν η αλαζονική στάση του Καραμανλή μέσα στην Εξεταστική, που κουνούσε το δάχτυλο».

Αναφερόμενος στην πρόταση που έκανε ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, να ζητήσει προανακριτική για τον ίδιο, ο κ. Ασλανίδης ανέφερε: «Το βλέπω σαν αντρίκια στάση, μπράβο του, αλλά θα κριθεί και αυτός από τη Δικαιοσύνη. (…) Έχω το αίσθημα της ικανοποίησης, μετά από έναν χρόνο ξεκινούν τα πράγματα και παίρνουν τον δρόμο που έπρεπε να πάρουν έναν χρόνο πριν. Μπήκαν σε μια σειρά επιτέλους. Εγώ και η Μαρία είμαστε σίγουροι από αυτά που ζήσαμε ότι είναι θέμα χρόνου να βγουν όλα στην επιφάνεια και να τιμωρηθούν οι ένοχοι».

Πηγή: https://www.newsbomb.gr/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.