Συνάντηση Νίκου Ανδρουλάκη με την επιτροπή πλημμυροπαθών Φαρκαδόνας

Με τον δήμαρχο Φαρκαδόνας και το συντονιστικό της Επιτροπής Πλημμυροπαθών συναντήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Η Ελλάδα πρέπει να στρίψει γρήγορα το τιμόνι για να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες της κλιματικής αλλαγής» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης και υπογράμμισε τα αναποτελεσματικά αντανακλαστικά του κράτους ως προς την αποκατάσταση μετά από μεγάλες καταστροφές. Έφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τους σεισμοπαθείς του Αρκαλοχωρίου.

Ο κ. Ανδρουλάκης ανέδειξε ότι απαιτείται αναθεώρηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε οι πληγέντες παραγωγοί του πρωτογενούς τομέα να αποζημιώνονται για ζημιές συνέπεια των ακραίων φαινομένων της κλιματικής κρίσης.

«Αν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι δεν νιώθουν την ασφάλεια ότι ακόμη κι αν συμβεί κάτι, θα υπάρχει ένα δίχτυ προστασίας, το πιθανότερο είναι οι νέοι να μην δραστηριοποιηθούν στον πρωτογενή τομέα» πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης επαναλαμβάνοντας την πρόταση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής να δημιουργηθεί μια task force για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας όπου η τοπική κοινωνία και εμπλεκόμενοι φορείς θα έχουν λόγο.

«Δεν έγινε αυτό γιατί η σημερινή κυβέρνηση είναι μια κλειστή παρέα στο Μαξίμου» συμπλήρωσε.

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.