Συνεργασία Κουρέτα- Ένωσης Αγραφιώτικων χωριών

Την Τετάρτη το απόγευμα στο γραφείο του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με το προεδρείο της Ένωσης Αγραφιώτικων Χωριών Καρδίτσας και Ευρυτανίας κ.κ. Βασίλη Τσαντήλα, Κων/νο Σούφλα και το συνεργάτη της Ένωσης π Δ/ντη της ΕΦΑ Καρδίτσας κ. Λεωνίδα Χατζηαγγελάκη.
Στη συνάντηση απο την πλευρά της Ένωσης κατατέθηκε σειρά θεμάτων με τεκμηρίωση για έργα υποδομών, αξιοποίηση κτιρίων, πολιτισμού, τουρισμού και του προγράμματος εκδηλώσεων στα πλαίσια του 11ου Συνεδρίου των Αγράφων της Πίνδου. Αναλυτικά:

1. Η αποκατάσταση οδικών τμημάτων απο θεομηνίες ΙΑΝΟΣ και ΝΤΑΝΙΕΛ.
2. Η χρηματοδότηση κατασκευής της γέφυρας ΜΕΓΔΟΒΑ που εντάσσεται στον ο.α Καρδίτσας – Αγρίνιο και υπάρχει ώριμη μελέτη απο την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
3. Χρηματοδότηση του οδικού τμήματος: Έξοδος Γιαννουσέϊκα – Μοναστήρι – Νεράϊδα (4,5χλμ) εντάσσεται στην σημαντική τουριστική οικονομική οδική αργηρία: Καρπενήσι – Νεράϊδα – Καστανια – Λίμνη Πλαστήρα – Μουζάκι – Πύλη – Μετέωρα – Τρίκαλα όπως και του τμήματος Μουζάκι – Ανθοχώρι – Λίμνη Πλαστήρα και περάτωση συνδέσεων Π.Ε. Καρδίτσας – Ευρυτανίας.
4. Χρηματοδότηση αποπεράτωσης του Ορεινού Καταφυγίου Αμαράντου (Δήμου Καρδίτσας) και αξιοποίηση του ως κέντρο ιστορίας πολιτισμού των Αγράφων.
5. Αξιοποίηση των ιαματικών πηγών Δήμου Σοφάδων, κατασκηνώσεων Καστανιάς και Δρακότρυπας.
6. Χρηματοδότηση μελέτης της Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου <<Καραϊσκάκη>> Μαυρομματίου και ανάδειξή του ως θρησκευτικού και εθνικού φάρου.
7. Δημιουργική επαναλειτουργία πεστροφογενετικού σταθμού για αναπαραγωγή της γνήσιας πέστροφας των Αγράφων και εμπλουτισμό των ποταμών.
8. Στήριξη της μερικής μεταφοράς νερών του Αχελώου και κατασκευή φράγματος σε Μουζάκι και Πύλη.
9. Επέκταση αρδευτικού δικτύου απο λίμνη Σμοκόβου.
10. Ζητήθηκε η ουσιαστική στήριξη του προγράμματος πολιτιστικών δράσεων και εκδόσεων της Ε.Α.Χ στα πλαίσια του 11ου Συνεδρίου των Αγράφων της Πίνδου και η συμμετοχή του Περιφερειάρχη στα πρώτα διήμερα 18-19/5/2024 σε Δήμους Μουζακίου και Αργιθέας και 25-26/5/2024 στο Δήμο Σοφάδων (Ρεντίνα – Λουτρά Σμοκόβου).

Ο Περιφερειάρχης κ. Κουρέτας ευχαρίστησε το προεδρείο της Ε.Α.Χ για την ουσιαστική συνάντηση και δήλωσε την πρόθεσή του για συνεχή συνεργασία και μετά απο ιεράρχηση των θεμάτων να υπάρχει προώθηση. Εξήρε το έργο της Ε.Α.Χ και δέχθηκε τις εκδόσεις ιστορίας και πολιτισμού που προσφέρθηκαν απο την Ένωση.
Το Δ.Σ. της Ένωσης εξέφρασε την ικονοποίησή του για την ουσιαστική συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κουρέτα και θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις του για έργα και δράσεις που αφορούν την ορεινή αγραφιώτικη ζώνη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.