Τα βάζει με τους θεριακλήδες ο δήμος Λαρισαίων

Μία δεύτερη προσπάθεια εφαρμογής του περιβόητου αντικαπνιστικού νόμου που ψηφίστηκε προ σχεδόν οκτώ ετών θα καταβάλει ο δήμος Λαρισαίων, αμέσως μετά το εορταστικό τριήμερο της Αποκριάς.

Αφορμή, η νέα εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας, η οποία παρέχει οδηγίες για την εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας και τις επιμέρους πτυχές της, επιχειρώντας να τηρηθούν οι στόχοι της μέσω πιο αυστηρών και τακτικών ελέγχων.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, στο πλαίσιο της επίτευξης του βασικού στόχου της προάσπισης της δημόσιας υγείας, το Υπουργείο Υγείας διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο μέσω της προσπάθειας για την καταπολέμηση, τόσο του φαινομένου της εξάρτησης από το κάπνισμα, όσο και των αρνητικών συνεπειών της χρήσης προϊόντων καπνού στο σύνολο του πληθυσμού.

Υπό το πρίσμα αυτό, και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, η χώρα έχει ενεργό συμμετοχή στην αντίστοιχη προσπάθεια που γίνεται σε επίπεδο Ε.Ε. – με το πιο αντιπροσωπευτικό παράδειγμα την ενσωμάτωση της Οδηγίας 2014/40/ΕΕ, μέσω του Νόμου 4419/2016 – αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο – μέσω της κύρωσης της Σύμβασης Πλαίσιο για τον Έλεγχο του Καπνού (FCTC – Framework Convention on Tobacco Control) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Πέραν από αναλυτική αναφορά στο ισχύον πλαίσιο, η εγκύκλιος περιλαμβάνει χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τους ελέγχους και τις κυρώσεις για την παραβίαση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας.

Από πλευράς δήμου Λαρισαίων αναμένεται εντός της ερχόμενης εβδομάδας μία «διευκρινιστική» ανακοίνωση που θα ξεκαθαρίζει τα πράγματα σε ότι αφορά την εφαρμογή της νομοθεσίας, ενώ αμέσως μετά την Καθαρά Δευτέρα και αφού ολοκληρωθεί η δέουσα ενημέρωση από τη δημοτική αστυνομία προς τους καταστηματάρχες, ξεκινούν οι έλεγχοι και τα πιθανά πρόστιμα.

Πηγή: http://www.onlarissa.gr/2018/02/09/ta-vazi-tous-theriaklides-o-dimos-lariseon-erchete-apagorefsi-tou-kapnismatos-se-dimosious-chorous/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.