Θεσσαλικές επιχειρήσεις στην Anuga

Δυναμική παρουσία στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων & Ποτών Anuga 2017

Με πολύ δυναμική παρουσία και με 290 εκθέτες συμμετέχει φέτος η Ελλάδα στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών, Anuga 2017, η οποία διεξάγεται από τις 7 έως τις 11 Οκτωβρίου στην Κολωνία, της Γερμανίας.

Η εκθεσιακή επιφάνεια που θα καλύψουν οι ελληνικές επιχειρήσεις ξεπερνάει τα 6.200 τ.μ., (αύξηση 24% σε σχέση με την προηγούμενη εκδήλωση), γεγονός το οποίο κατατάσσει την Ελλάδα στις κορυφαίες συμμετοχές της έκθεσης. Ο συνολικός αριθμός των εκθετών αναμένεται να ξεπεράσει τους 7.200 από 100 χώρες. Η προώθηση των εξαγωγών και η ανάπτυξη επιχειρηματικών επαφών με διεθνείς εμπορικούς εταίρους, καθώς και εταίρους από τη Γερμανία, τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αγορά, θα βρεθούν για άλλη μια φορά στο επίκεντρο της ελληνικής συμμετοχής.

Στην Anuga 2017, η Ελλάδα θα παρουσιάσει παραδοσιακά προϊόντα για τα οποία φημίζεται διεθνώς, υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες, καθώς και μερικώς επεξεργασμένα προϊόντα. Σε αυτά περιλαμβάνονται οι ελιές, το μέλι, γαλακτοκομικά προϊόντα, γλυκά, σνακ, κατεψυγμένα τρόφιμα, οινοπνευματώδη ποτά, μπαχαρικά, αποξηραμένα φρούτα, βιολογικά προϊόντα.

O Φορέας Enterprise Greece Invest & Trade, του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, είναι ο διοργανωτής του κρατικού ελληνικού περιπτέρου.

Οι 160.000 εμπορικοί επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν και άλλες τρεις ελληνικές ομαδικές συμμετοχές, ενώ τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους θα παρουσιάσουν και μεμονωμένοι Έλληνες εκθέτες.
Μεταξύ των ελληνικών εταιρειών που συμμετέχουν είναι και μέλη του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος και από τις δύο Περιφέρειες ευθύνης του και πιο συγκεκριμένα , οι εταιρείες : ΒΙΟΛΑΝΤΑ ΑΕ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ ΑΕ(ΟΛΥΜΠΟΣ), ΕΖΑ ΑΕ, ΕΥΒΟΪΚΗ ΖΥΜΗ ΑΒΕΕ, , ΕΨΑ ΑΕ, ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ ΑΕ, ΜΑΤΗ ΑΦΟΙ ΑΕ, ΡΟΥΣΣΑΣ ΑΕ, SHM AE, ΣΙΟΥΡΑΣ ΑΒΓΕ.

banner_original anuga
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα :
www.anuga.com

Επιχειρηματικές Συναντήσεις Β2Β – Anuga Pre-Event
Στο πλαίσιο της έκθεσης Anuga 2017, διοργανώθηκε την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017, στην Κολωνία της Γερμανίας, εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων Β2Β – Tour d’ Europe Anuga Pre-Event. Την εκδήλωση των προκαθορισμένων συναντήσεων B2B διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ολοκληρωμένης Επιχειρηματικής Υποστήριξης “Enterprise Europe Network”, μέλος του οποίου είναι ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος.

Η φιλοσοφία της φετινής εκδήλωσης Β2Β είναι διαφορετική από τις προηγούμενες χρονιές, δεδομένου ότι το γερμανικό Δίκτυο “Enterprise Europe Network” επέλεξε αγοραστές και εισαγωγείς τροφίμων & ποτών, οι οποίοι πραγματοποίησαν στις 6 Οκτωβρίου 2017 κατ’ ιδίαν συναντήσεις (Β2Β) με επιλεγμένες ελληνικές επιχειρήσεις που επιθυμούν να εξάγουν τα προϊόντα τους στο εξωτερικό και συμμετέχουν στην εκδήλωση ANUGA 2017.

Περισσότερες από 15 επιχειρήσεις τροφίμων της περιοχής ευθύνης του Συνδέσμου, συμμετείχαν στην εκδήλωση B2B, με την υποστήριξη του τμήματος Enterprise Europe Network-Hellas, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος, προκειμένου να διασφαλίσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα από τη συμμετοχή τους. Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από τις προκαθορισμένες συναντήσεις, από τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.