Τη Δευτέρα συνεχίζεται η δίκη για τα Τέμπη – Αποστολίδης: Δεν πρέπει να διαμελιστεί η δίκη (βίντεο)

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Τη Δευτέρα συνεχίζεται η δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη όπου αναμένεται να ολοκληρωθεί το στάδιο των ενστάσεων, αιτημάτων και αυτοτελών ισχυρισμών από την πλευρά των κατηγορουμένων για να ακολουθήσει στη συνέχεια η πρόταση της εισαγγελέως επί των αιτημάτων που υπέβαλλαν οι συνήγοροι για αναβολή της δίκης.

Θυμίζουμε πως οι συνήγοροι ζητούν αναβολή της δίκης με βάση την παράγραφο 1 του άρθρου 59 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που αναφέρει ότι  «όταν η απόφαση σε ποινική δίκη εξαρτάται από άλλη υπόθεση για την οποία έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, η πρώτη αναβάλλεται ωσότου εκδοθεί αμετάκλητη απόφαση στη δεύτερη δίκη».

Η συγκεκριμένη υπόθεση είναι αυτή που χειρίζεται η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για την διαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων ως προς την υλοποίηση της σύμβασης 717 με κατηγορούμενους στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ που είναι επίσης κατηγορούμενοι στην παρούσα δίκη για το αδίκημα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών.

Οι συνήγοροι ζητούν αναβολή της δίκης καθώς όπως τόνισαν επανειλημμένως τα κατηγορητήρια είναι «ταυτόσημα» και αφορούν το ίδιο αντικείμενο σχετικά με τις παρατάσεις που δόθηκαν για την υλοποίηση της σύμβασης.

«Δεν πρέπει να διαμελιστεί η δίκη» τόνισε ο συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας κ. Λουκάς Αποστολίδης σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σημερινής δίκης επισημαίνοντας πως είχε θέσει το ζήτημα των δύο δικογραφιών και στον ειδικό εφέτη ανακριτή κ. Σωτήρη Μπακαϊμη.

Νωρίτερα τοποθετήθηκαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του κατηγορούμενου πρώην Γενικού Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Δικτύου του ΟΣΕ. Ο συγκεκριμένος που διετέλεσε Γενικός Διευθυντής την περίοδο 30-7-2019 μέχρι 15–11-2019 κατηγορείται μεταξύ άλλων ότι δεν μερίμνησε για την αποκατάσταση βλάβης μετά από πυρκαγιά σε εγκατάσταση του ΟΣΕ έξω από την Λάρισα. Εγκατάσταση που σχετίζεται με την λειτουργία του συστήματος Τηλεδιοίκησης. Οι συνήγοροι του τόνισαν πως το 2019 η Τηλεδιοίκηση στη Λάρισα δεν λειτουργούσε και επομένως η βλάβη από την φωτιά στις εγκαταστάσεις δεν έπαιξε κανένα ρόλο. Τόνισαν επίσης πως μόνο το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΣΕ είναι υπεύθυνο για την εκτέλεση συγκεκριμένων έργων.

Να σημειωθεί πως σήμερα η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας ανακοίνωσε τις δικασίμους Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου τονίζοντας πως πρόθεση της είναι να γίνονται τουλάχιστον δέκα συνεδριάσεις τον μήνα και σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο να αυξηθούν. Η πρώτη δικάσιμος τον Σεπτέμβριο, μετά την διακοπή του Αυγούστου, είναι στις 7 του μήνα, ημέρα Δευτέρα.

 

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.