Το Λύκειο των Ελληνίδων ξεδίπλωσε τον πολιτισμό της Θεσσαλίας

Στο πλαίσιο της 30ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μελών της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης – Αποχέτευσης, που πραγματοποιείται στη Λάρισα μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη, Αντιπροέδρου της Ένωσης, στην οποία συμμετέχουν 400 περίπου εκπρόσωποι από τις Δ.Ε.Υ.Α. της χώρας μας (Δήμαρχοι, Πρόεδροι Δ.Ε.Υ.Α., καθώς και οι Πρόεδροι των Οργανισμών ‘Ύδρευσης και Αποχέτευσης της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και να γνωρίσουν τον πολιτισμό της Θεσσαλίας μέσα από τους χορούς τα τραγούδια, τις φορεσιές και τα δρώμενα. Το Λύκειο των Ελληνίδων της Λάρισας παρουσίασε ένα μισάωρο πρόγραμμα, κάνοντας μια περιήγηση σε όλες τις περιοχές της Θεσσαλίας αρχίζοντας από την ορεινή Καρδίτσα, κατεβαίνοντας στα Τρίκαλα, στα Φάρσαλα, στη Λάρισα, στην Ελασσόνα, στην Αγιά, στο Πήλιο και στις Σποράδες. Από την πλούσια ιματιοθήκη του Λυκείου Ελληνίδων παρουσιάστηκαν οι θεσσαλικές ενδυμασίες της Ανατολής Αγιάς (Λάρισας), των Φαρσάλων, της Σκοπέλου και οι αντρικές του Τσολιά Θεσσαλίας, της πεδινής Καρδίτσας και της Σκοπέλου. Όλα αυτά τα πολλά και διαφορετικά πολιτιστικά στοιχεία της Θεσσαλίας συνταιριάστηκαν αναδεικνύοντας την κινητική, μουσική και πολύμορφη παράδοση της Θεσσαλίας.

Συμμετείχαν οι εξαιρετικοί μουσικοί Βασίλης Μπακαγιάννης στο κλαρίνο, ο Θάνος Ρούμπος στο βιολί, ο Τάσος Σβάρνας στο λαούτο και στο τραγούδι και ο Αποστόλης Μαυραντζάς στα κρουστά.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΥΑ και δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης υπογράμμισε την αυθεντικότητα και τη δυναμική του Λυκείου των Ελληνίδων Λάρισας.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης εξήρε το Λύκειο και την προσφορά του χαρακτηρίζοντας την εμφάνιση του πολιτιστικό γεγονός.

Όλοι οι συμμετέχοντες κατενθουσιάστηκαν και επαίνεσαν το Λύκειον των Ελληνίδων για την λαμπρή παρουσία του.

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.