Τραυματιοφορείς στο Πανεπιστημιακό: «Ούτε οι μισοί δε θα μείνουμε…»

Μια κακή κατάσταση για τους τραυματιοφορείς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας περιγράφει σε τοποθέτησή του ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Τραυματιοφορέων κ. Λάμπρος Τσαπάλης. Στην τοποθέτησή του αναφέρει:

«Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας οι σχολικοί φύλακες που εκτελούσαν χρέη τραυματιοφορέα έφυγαν. Οι συμβασιούχοι ΟΑΕΔ θα μείνουν για έξι μήνες ακόμη. Για σύνταξη φεύγουν αλλά 4-5 άτομα…
Μιλάμε για απώλεια άνω των 15 υπάλληλων….μιλάμε για τρέλα!! ούτε οι μισοί δεν θα μείνουμε…την ώρα που φωνάζουμε να έρθουν κι άλλοι…το καλοκαίρι με 5 μέρες άδεια να ξεκουραστεί το κορμάκι μας για να αντέξουμε χιλιάδες μεταφορές ασθενών τους επόμενους 12 μήνες…και κανένας δεν δίνει λύση! Φωνάζουμε έντονα τα τελευταία χρόνια και κανείς δεν μας ακούει!!!

Τι θέλουν να πετύχουν ή τι δεν θέλουν να πετύχουν ; Να μας πουν επιτέλους!!!
Ως ποτέ οι ανίκανοι θα μας ζητάνε και θα απαιτούν την δική μας ικανότητα; Ως ποτέ οι επικίνδυνοι για την υγεία θα μας μιλούν για την επικινδυνότητα σε περίπτωση μη τέλεσης κλινικών και λοιπών αποστολών παρόλο που γνωρίζουν επακριβώς τι προσωπικό χρειάζεται ; (εδώ μιλάμε για όλες τις ειδικότητες) .
Ποιον νομίζουν ότι δουλεύουν; Το σώμα και το πνεύμα του κάθε αξιοπρεπή εργαζομένου έχει συγκεκριμένα όρια αντοχής όσον αφορά το εργασιακό φορτίο, περιβάλλον και βίο. Ειδικά αν αναφερθούμε στα ωράρια τότε μιλάμε για υπεράνθρωπους. Τουλάχιστον μαθαίνουμε ότι σε κάποια νοσοκομεία οι διοικούντες με πρωτοβουλία τους και σεβόμενοι όλα αυτά επιβραβεύουν το προσωπικό τους ακόμα και με επιπλέον χρηματική αμοιβή με την μορφή πλασματικών. Εδώ μερικοί καμαρώνουν που αυξάνεται κάθε χρόνο ο πληθυσμός των ασθενών αλλά το ότι η δουλεία βγαίνει κάθε χρόνο με λιγότερο κάθε φορά προσωπικό ούτε καν το αναφέρουν. Και τα πλεονάσματα πίσω στο υπουργείο για επιβράβευση δική τους. Αυτή είναι η αλήθεια κύριοι. Υπολειπόμαστε από ικανούς και ευαίσθητους ανθρώπους δυστυχώς!!!»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.