«Βόμβα» για τη «μονταζιέρα» στα Τέμπη

«Ο διάλογος μπορεί να μην έχει δοθεί ολόκληρος, να έχουν κοπεί κάποια κομμάτια»

Μια σημαντική αποκάλυψη έκανε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης, αναφορικά με τη «μονταζιέρα» στους διαλόγους σταθμάρχη και μηχανοδηγών τη μοιραία νύχτα της τραγωδίας των Τεμπών, που αποκάλυψε το «Βήμα της Κυριακής».

 

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ για πρώτη φορά παραδέχεται την ύπαρξη μοντάζ στις συνομιλίες που είδαν το φως της δημοσιότητας την επομένη του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

«Μοντάζ, από ό,τι έχω εγώ καταλάβει, και μπορεί να έχω καταλάβει και λάθος, ότι κάποιο κομμάτι της συνομιλίας κόπηκε από το σύνολο των συνομιλιών που έχουν γραφτεί. Τώρα, τι μπορεί να σημαίνει αυτό, ποιος το έκοψε και γιατί το έκοψε… Εγώ έχω πει κατ’ επανάληψη και δημόσια, τόσο όσοι έχουμε εμπλακεί στον Οργανισμό, σε αυτήν τη διαδικασία που έχουμε πάρει, έχουμε δώσει ηχητικά κατά καιρούς, όλα τα στοιχεία επικοινωνίας μας, τα κινητά μας, τα emails μας είναι στη διάθεση των ανακριτικών Αρχών, όποτε θέλουν μπορούν να τα ανοίξουν, να διαπιστώσουν τι διακινήθηκε, πώς διακινήθηκε, πού διακινήθηκε», δήλωσε αρχικά.

Ο Παναγιώτης Τερεζάκης κάλεσε μάλιστα το μέσο ενημέρωσης, που πρώτο παρουσίασε τους μονταρισμένους διαλόγους, να εξηγήσει πού τους βρήκε και εάν εκείνο προέβη στην «κοπτοραπτική».

 

 

«Το υλικό δεν έχει φύγει παραποιημένο από τον ΟΣΕ»

«Ο διάλογος αυτός είναι υπαρκτός, έχει γίνει, μπορεί να μην έχει δοθεί ολόκληρος, να έχουν κοπεί κομμάτια και να έχουν μπει. Αυτό ίσως θα πρέπει οι δημοσιογράφοι που έκαναν αυτό το ρεπορτάζ να εξηγήσουν εάν έκοψαν, δεν έκοψαν, πέραν από το πού το έχουν πάρει και αν έχουν πάρει. Ο Οργανισμός δεν είχαμε λόγο να κόψουμε ή να παραποιήσουμε το οτιδήποτε».

Ο κ. Τερεζάκης αποκάλυψε ότι τους επίμαχους διαλόγους είχαν λάβει μέσω email και υψηλόβαθμα στελέχη της διοίκησης του ΟΣΕ, ενώ μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι πρόσβαση σε αυτό το υλικό είχαν μόνο συγκεκριμένα στελέχη του Οργανισμού, τα οποία και το παρέδωσαν στην Αστυνομία για να φτάσει τελικά στα χέρια των δικαστικών Αρχών.

«Είχε φύγει mail, είχε ζητηθεί mail στα στελέχη της διοίκησης εκείνη την ημέρα, αλλά μόνο μπήκαν στα mail, για αυτό λέω να εξεταστούν αυτά τα mail, να ανοιχτούν λοιπόν τα mail να δούμε εάν έφυγαν και προς τα πού φύγανε».

Σε επικοινωνία του MEGA με τον κ. Τερεζάκη, ο ίδιος αποκάλυψε πως πρόσβαση στο υλικό είχαν τέσσερις υπάλληλοι του ΟΣΕ. Ο ένας εξ αυτών, την 1η Μαρτίου του 2023, το έδωσε σε τέσσερα στελέχη του Οργανισμού για να ενημερωθούν.

 

 

Κατά τον κ. Τερεζάκη, το επίμαχο υλικό δεν έχει φύγει παραποιημένο από τον ΟΣΕ. Στις 2 Μαρτίου ήταν προγραμματισμένο να παραδοθεί υλικό στις δικαστικές αρχές, ωστόσο, επειδή ζητήθηκαν επιπλέον στοιχεία, παραδόθηκε στις 3 Μαρτίου, με συνοδευτικό, με αυτοκίνητο του ΟΣΕ και υπάλληλο του Οργανισμού.

Σημειώνεται ότι η απομαγνητοφώνηση του υλικού, σύμφωνα με τον κ. Τερζάκη, έγινε από τον ΟΣΕ μετά τις 17 Μαρτίου του 2023.

Ο κ. Τερεζάκης την 1η Μαρτίου βρισκόταν στη Λάρισα, προκειμένου να πάρει τα στοιχεία της σηματοδότησης, κινήσεις οι οποίες έχουν καταγραφεί.

Οι αποκαλύψεις του Παναγιώτη Τερεζάκη δίνουν νέα διάσταση στην υπόθεση, καθώς είναι η πρώτη φορά που γίνεται επίσημη παραδοχή της «μονταζιέρας» από το κορυφαίο στέλεχος του ΟΣΕ, το οποίο μάλιστα βάζει στο «κάδρο» και άλλα πρόσωπα του Οργανισμού.

Πηγή: in.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.