Ξεκινά η δίκη για τον «Ιανό»-Δέκα οι κατηγορούμενοι

Σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας η δίκη για τον μεσογειακό κυκλώνα “ΙΑΝΟ” που έπληξε τη Θεσσαλία τον Σεπτέμβριο του 2020 και άφησε πίσω 4 νεκρούς και μεγάλες καταστροφές σε επιχειρήσεις, σπίτια, υποδομές στο οδικό δίκτυο και νεκρά ζώα.

Η δίκη σήμερα αφορά τις καταστροφές και τους τρεις νεκρούς στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας με τον αριθμό των κατηγορουμένων να ανέρχεται στους 10. Ανάμεσα τους είναι ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός, ο γενικός γραμματέας της Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλειος Παπαγεωργίου και οι δήμαρχοι Καρδίτσας και Μουζακίου, Βασίλης Τσιάκος και Θεοφάνης Στάθης.

Οι πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται είναι η πλημμύρα από αμέλεια δια παραλείψεως από την οποία προέκυψε κίνδυνος για ξένα πράγματα και για άνθρωπο και η ανθρωποκτονία από αμέλεια δια παραλείψεως άπαξ και κατά συρροή.

Να σημειωθεί πως η τέταρτη και πρώτη χρονικά καταγεγραμμένη απώλεια τον Σεπτέμβριο του 2020 ήταν μια 86χρονη που εγκλωβίστηκε στο σπίτι της στο Βασιλί Φαρσάλων. Για την υπόθεση της ηλικιωμένης εκκρεμεί η προσφυγή της κόρης της στη δικαιοσύνη.

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.