Ξεκινά η γιορτή χαλβά στα Φάρσαλα – Κατάθεση φακέλου για την πιστοποίηση του προϊόντος

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

«Πέρυσι είχα υποσχεθεί στον κ. Εσκίογλου, ότι φέτος στην Γιορτή Χαλβά, θα έχω έτοιμο τον φάκελο και θα του τον παραδώσω το Σάββατο για να γίνει ο χαλβάς Φαρσάλων, ένα πιστοποιημένο προϊόν αντίστοιχο των ΠΟΠ και συγκεκριμένα ιδιότυπο παραδοσιακό προϊόν», ανέφερε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, σε συνέντευξη Τύπου, αναφορικά με την έναρξη της 17ης Γιορτής Χαλβά την Παρασκευή στα Φάρσαλα.

Παράλληλα, ο κ. Κουρέτας εξήγησε την διατροφική αξία του χαλβά Φαρσάλων και θα πρέπει να «πάψει να είναι ένα παρεξηγημένο διατροφικό προϊόν».

Ο Δήμαρχος Φαρσάλων, Μάκης Εσκίογλου, αναφέρθηκε στις δράσεις που θα λάβουν χώρα το επόμενο τριήμερο στην 17η Γιορτή Χαλβά. «Θέλουμε να αναδείξουμε την αξία του χαλβά Φαρσάλων και μαζί με τους χαλβαδοποιούς Φαρσάλων, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Επιμελητήριο Λάρισας και την ΠΕΔ Θεσσαλίας, στοχεύουμε στην προβολή του προϊόντος, αλλά και την διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς».

Τέλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας, Σωτήρης Γιαννακόπουλος σημείωσε πως θα στηρίξουν για 17η χρονιά τη Γιορτή Χαλβά στα Φάρσαλα, με τον ίδιο να δηλώνει πως είναι σημαντική η πιστοποίηση προϊόντος, αλλά να πάρει και μία «μεγαλύτερη τοπικότητα το προϊόν».

Πηγή: Larissanet.gr
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.