Η 81η ΔΕΘ «πέταξε» πάνω από τη Λάρισα…

Με ένα πρωτότυπο και μοναδικό τρόπο… με μια σύντομη πτήση πάνω από την πόλη, οι διοργανωτές της 81ης ΔΕΘ-Helexpo, απηύθυναν πρόσκληση στους Λαρισαίους να επισκεφτούν την μεγαλύτερη εκθεσιακή διοργάνωση της χώρας που έχει ταυτιστεί με την πολιτική και οικονομική ιστορία του τόπου.

Ένα από τα αερόστατα του στόλου της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, η οποία γιορτάζει φέτος τα 90 χρόνια από την ίδρυση της, προσγειώθηκε σήμερα το απόγευμα στην πλατεία Λαμπρούλη, στο λόφο του Φρουρίου, δίνοντας την ευκαιρία σε κάποιους πολίτες να νιώσουν λίγη από τη «μαγεία» της διαδρομής, να αποκτήσουν μια συναρπαστική εμπειρία και να «φορτώσουν» στη μνήμη του κινητού τους εκπληκτικές εικόνες…

Οι τυχεροί προέκυψαν μετά από σχετική κλήρωση μεταξύ ενός πολυπληθούς κοινού, κάθε ηλικίας, που έσπευσε είτε από περιέργεια είτε από ενδιαφέρον να παρακολουθήσει, την προεκθεσιακή εκδήλωση της ΔΕΘ, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας και να ενημερωθεί μέσα από έντυπο υλικό για το πρόγραμμα, τα εκθέματα και τις πλούσιες εκδηλώσεις της.

Σημειώνεται ότι οι πτήσεις (που ήταν ανεβοκατεβάσματα μέχρι κάποιο ύψος) είχαν ξεκινήσει από το Κιλκίς και θα ολοκληρωθούν στις 6 Σεπτεμβρίου με ενδιάμεσους σταθμούς την Κατερίνη, την Κοζάνη, την Καβάλα, την Έδεσσα, τις Σέρρες κ.αλ. ενώ τα αερόστατα θα έχουν εξέχουσα θέση και κατά τη διάρκεια της έκθεσης τόσο μέσα στο εκθεσιακό κέντρο, όσο και εντός της Θεσσαλονίκης, δίνοντας την ευκαιρία για σύντομα ταξίδια στους αιθέρες σε όσους τα επιλέξουν.

Όπως ειπώθηκε από τον πρόεδρο της ΔΕΘ-Helexpo Τάσο Τζήκα και τον αναπλ. γενικό διευθυντή Αλέξη Τσαξιρλή, η φετινή ΔΕΘ, που θα διεξαχθεί από τις 10 – 18 Σεπτεμβρίου, φιλοδοξεί να ξεπεράσει την επιτυχία της περσινή διοργάνωση που φιλοξένησε περί τους 1.000 εκθέτες σε 27.000 τ.μ., υποδέχθηκε 13 διεθνείς συμμετοχές, ενώ προσέλκυσε περισσότερους από 210.000 άτομα. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν νέα ηλεκτρονικά παιχνίδια, να ενημερωθούν σχετικά με ευκαιρίες απασχόλησης και σταδιοδρομίας, να ακούσουν τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες, να ενημερωθούν για όλες τις ευκαιρίες που ανοίγονται γύρω από τον αγροτικό τομέα και το αυτοκίνητο, να αποκτήσουν φυσικά προϊόντα, να βρουν και να αγοράσουν οικονομικά τα αγαπημένα τους βιβλία και να βρουν έξυπνες λύσεις για τον εξοπλισμό και τη διακόσμηση του σπιτιού τους.

Παρενθετικά θυμίζουμε τις ώρες λειτουργίας της έκθεσης και το κόστος εισιτηρίων: Σάββατο 10/9: 10:00-22:00, Κυριακή 11/9: 10:00-22:00. Καθημερινές 16:00-22:00, Σάββατο 17/9 και Κυριακή 18/9: 10:00-22:00. Εισιτήριο εισόδου: Δευτέρα – Τρίτη – Τετάρτη: 3 €, οικογενειακό 10 €, Πέμπτη – Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή: 5 €, οικογενειακό 15€. (Το οικογενειακό εισιτήριο ισχύει για 4 άτομα, 2 ενήλικες και 2 παιδιά. Για πενταμελή οικογένεια, 2 ενήλικες και 3 παιδιά ηλικίας μέχρι 16 ετών, η τιμή εισιτηρίου του πέμπτου ατόμου θα είναι ανάλογη της ημέρας εισόδου (3€ ή 5€). Σε ότι αφορά τα ΑΜΕΑ, θα ισχύει η δωρεάν είσοδος μόνο για άτομα με κινητικά προβλήματα.

Στην εκδήλωση σημειωτέον παρέστησαν ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απ Καλογιάννης και ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Χρ. Καλομπάτσιος ενώ τις εντυπώσεις για μια ακόμη φορά κέρδισε η φιλαρμονική του δήμου.

– See more at: http://www.eleftheria.gr/%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1/item/127020-%CE%B7-81%CE%B7-%CE%B4%CE%B5%CE%B8-%C2%AB%CF%80%CE%AD%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%B5%C2%BB-%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%89-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7-%CE%BB%CE%AC%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B1%E2%80%A6.html#sthash.HL3MWJo3.dpuf

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.