Έκπτωση του υπεύθυνου καταφυγίου αδέσποτων ζητούν οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Αν συντρέχει λόγος έκπτωσης του εργολάβου για την περισυλλογή, φιλοξενία και φροντίδα αδέσποτων ζώων στο καταφύγιο Γλαφυρών, μετά από απόφαση του Δικαστηρίου, ερωτούν τη Δημοτική Αρχή Βόλου οι ανεξάρτητοι δημοτικού σύμβουλοι Ελένη Ανδρέου – Μεϊκοπούλου, Ι. Αποστολάκης, Κ. Γαργάλας, Μ. Δραμητινός, Φωτεινή Κοκκινάκη και Ι. Μολοχίδης.
Όπως αναφέρουν, μετά από πρόχειρο μειοδοτικό διαγωνισμό το έργο, διάρκειας 12μηνών, κατακυρώθηκε σε συγκεκριμένο εργολάβο και στο ύψος των 56050 €. Στον ίδιο εργολάβο επεβλήθη από το τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ποινή φυλάκισης δυο ετών και καταβολή αποζημίωσης 7000 € για τον υποσιτισμό περιθαλπομένων ζώων στο Δημοτικό Καταφύγιο αδέσποτων ζώων και την ύπαρξη άρρωστων και νεκρών ζώων εντός και εκτός Καταφυγίου.

Για το μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα στα Αστέρια Αγριάς, που καταλήγει ο περιφερειακός, οι σύμβουλοι προσκομίζουν στοιχεία από την Περιφέρεια Θεσσαλίας σύμφωνα με τα οποία υπάρχουν δυο τμήματα εκατέρωθεν της εξόδου της περιφερειακής οδού προς τη παραλιακή και στην απέναντι από το θαλάσσιο μέτωπο πλευρά που είναι ήδη απαλλοτριωμένα και καθ’ ολοκληρίαν αποζημιωμένα από το Δημόσιο. Όπως αναφέρουν, η διάνοιξη των τμημάτων αυτών και η ενσωμάτωσή τους ως οδόστρωμα στο ήδη υπάρχον, θα οδηγούσε αυτόματα σε άμβλυνση της κυκλοφοριακής συμφόρησης.
Οι έξι σύμβουλοι προτείνουν να δημιουργηθεί μια επιπλέον λωρίδα ανεμπόδιστης ροής εισόδου από την Αγριά προς τη περιφερειακή οδό αλλά και ν’ αποκτηθούν οι απαραίτητες διαστάσεις για τη δημιουργία κυκλοφοριακού κόμβου. Ερωτούν δε τη Δημοτική Αρχή τι ενέργειες θα κάνει για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και αν έχει εντάξει στον προγραμματισμό της τις απαραίτητες κινήσεις που πρέπει να γίνουν και με τι χρονοδιάγραμμα.

Τέλος, επερώτηση για τα γραμμικά παρτέρια σε Δημητριάδος και Ιάσονος κατέθεσαν οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι, που ερωτούν τη Δημοτική Αρχή από που πληρώνεται η εργολαβία και πόσο θα κοστίσουν όλες οι εργασίες (αποξηλώσεις, αποχωματώσεις, χρήση μηχανημάτων) και πόσα χρήματα απαιτούνται για τους εργαζόμενους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.