Την έντονη διαμαρτυρία της αναφορικά με την απόφαση του Υπ. Παιδείας για τις μετεγγραφές, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ένωση Πολυτέκνων Μαγνησίας.
Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων, «ο Υπουργός Παιδείας κ. Λοβέρδος αναιρώντας τον εαυτό του εφευρίσκει «μαϊμού» πολύτεκνους για τις μετεγγραφές των πολυτέκνων. Με την Υπουργική απόφαση που εξέδωσε και με την οποία ρυθμίζονται θέματα για τη μεταφορά θέσης εισαγωγής των πολυτέκνων και άλλων ειδικών κατηγοριών στις Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αναιρεί τον ίδιο του τον εαυτό και εφευρίσκει «μαϊμού» πολυτέκνους οι οποίοι θα εμφανιστούν ζητώντας μετεγγραφή και τούτου αφού στην Υπουργική απόφαση επικαλείται τις διατάξεις του Νόμου 3454/2006, που αφορούν την απονομή της πολυτεκνικής ιδιότητας στους δικαιούχους από την Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος, με την ίδια απόφαση αγνοεί προκλητικά και σκόπιμα τη διάταξη του ίδιου νόμου που ορίζει ρητά πως «η ιδιότητα του πολυτέκνου αποδεικνύεται με το πιστοποιητικό της οικογενειακής κατάστασης ή αντίστοιχο πιστοποιητικό αρμόδιας αλλοδαπής Αρχής συνοδευόμενο από πιστοποιητικά της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας».
Όπως σημειώνεται, «και αυτό το μεθοδεύει σκοπίμως ο κ. Υπουργός, αφού στην Υπουργική απόφαση, ως δικαιολογητικό, προβλέπεται η προσκόμιση από τους πολυτέκνους, μόνο του πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης, χωρίς αυτό να συνοδεύεται από πιστοποιητικό πολυτεκνικής ιδιότητας, επιδιώκοντας με τον τρόπο αυτό να εμφανίσει όσο το δυνατό μεγαλύτερο αριθμό δήθεν πολυτέκνων που επιδιώκουν μετεγγραφή, αφού στην πραγματικότητα ο αριθμός των πράγματι πολυτέκνων θα είναι πολύ μικρότερος».
Η Ένωση Πολυτέκνων Ν. Μαγνησίας, διαμαρτύρεται έντονα και «καταγγέλλει δημόσια την απαράδεκτη αυτή μεθόδευση του Υπουργού, δεδομένου ότι αγνόησε παντελώς τις επισημάνσεις που έκανε έγκαιρα η ΑΣΠΕ». Όπως τονίζεται επίσης, «το δικαίωμα της μετεγγραφής στους επιτυχόντες του 2014 δίνεται μόνο στο 90% και όχι στο 10%; Και ενώ ζητούσαμε επίμονα από τον Ιούνιο που γίνονταν εξετάσεις και μηχανογραφικά να ξεκαθαρίσει το Υπουργείο αυτό το θέμα, έρχεται τώρα και απαγορεύει ξαφνικά τις μετεγγραφές στους επιτυχόντες με το 10%; Κύριε Υπουργέ, ζητάμε την κατανόηση και διόρθωση στο αυτονόητο».






























