Έξω από τις τράπεζες ξενύχτησαν οι συνταξιούχοι

Μετά τον συνωστισμό, οι συνταξιούχοι εξυπηρετούνται ανεξάρτητα από το επώνυμό τους

Έξω από τις τράπεζες ξενύχτησαν οι συνταξιούχοι σήμερα, περιμένοντας να ανοίξουν τα καταστήματα, λίγο μετά τις 8 το πρωί, για να πληρωθούν το βδομαδιάτικο των 120 €. Η ταλαιπωρία για τους απόμαχους της δουλειάς, είναι μεγάλη και οι εικόνες θυμίζουν άλλες εποχές που οι άνθρωποι συγκεντρώνονταν για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαγητό για να επιβιώσουν.

Οι συνταξιούχοι άρχισαν να συγκεντρώνονται έξω από τα ανοιχτά υποκαταστήματα τραπεζών λίγο μετά τη 1 μετά τα μεσάνυχτα, περίμεναν στο πεζοδρόμιο ταλαιπωρημένοι και μέσα στην υγρασία, επί ματαίω όμως, καθώς αργά το βράδυ ανακοινώθηκε ότι θα τηρηθεί αλφαβητική σειρά.
ΕΘΝΙΚΗΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ALPHAΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ EUROBANKΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ TTΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΕΙΡΑΙΩΣΟι συνταξιούχοι που σχημάτισαν μεγάλες ουρές έξω από τις τράπεζες, λίγο πριν τις 8.30 το πρωί λάμβαναν χειρόγραφα χαρτάκια με νούμερα από στελέχη των τραπεζών και η εξυπηρέτησή τους ξεκίνησε λίγο αργότερα.

Μέχρι τις 9 το πρωί η κατάσταση ήταν απελπιστική οι ουρές ανθρώπων ήταν μεγάλες, ενώ, ευτυχώς, δεν σημειώθηκαν επεισόδια, με την παρουσία της Αστυνομίας να είναι αισθητή όμως.

Στα καταστήματα της Εθνικής (που είχε τον περισσότερο κόσμο), της Πειραιώς, της Alpha Bank και της Eurobank, που είναι ανοιχτά στο κέντρο του Βόλου, η πληρωμή των συνταξιούχων γίνονται με ροή, με εξαίρεση το κατάστημα του πρώην Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, όπου είχε κολλήσει το σύστημα και μέχρι τις 9 το πρωί είχαν εξυπηρετηθεί μόλις 10 άτομα!

Πάντως, έξω από τις τράπεζες υπάρχει αισθητή αστυνομική δύναμη, κυρίως ανδρών της ΟΠΚΕ και της ΔΙΑΣ, καθώς οι εντολές είναι να επιτηρούν το συγκεντρωμένο πλήθος και να λειτουργούν κατανευαστικά, όπου υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθούν επεισόδια και λεκτικοί διαξιφισμοί.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.