ΑΓΕΤ: Άρνηση της ΔΑΣ για κάθοδο κοινού ψηφοδελτίου στις εκλογές

Από την άρνηση της ΔΑΣ, να συμμετάσχει σε κοινό ψηφοδέλτιο στις εκλογές για την ανάδειξη νέας Διοίκησης στο Σωματείο εργαζομένων στην ΑΓΕΤ, σημαδεύτηκε η σημερινή εκλογοαπολογιστική συνέλευση, ενόψει των εκλογών που θα γίνουν την επόμενη Τετάρτη και Πέμπτη 27 και 28 Ιανουαρίου.

Όπως ανέφεραν συνδικαλιστές, στη διάρκεια της συνέλευσης εγκρίθηκε ο διοικητικός, οικονομικός απολογισμός και ο προϋπολογισμός του 2016, καθώς και τα πεπραγμένα τριετίας της απερχόμενης Διοίκησης.

Η παράταξη της πλειοψηφίας (Αδέσμευτη Κίνηση Εργαζομένων), σε μια προσπάθεια ικανοποίησης της απαίτησης των εργαζομένων στην τσιμεντοβιομηχανία για ενιαίο ψηφοδέλτιο, κατέθεσε πρόταση, την οποία αποδέχτηκε η ΑΣΚΕ (που πρόσκειται στη ΝΔ), αλλά όχι και η ΔΑΣ (ΚΚΕ), με αποτέλεσμα στις εκλογές να κατέλθουν ξανά τρεις παρατάξεις.

Σημειώνεται ότι στη Διοίκηση η Αδέσμευτη Κίνηση εκπροσωπείται με πέντε έδρες, τρεις έδρες έχει η ΑΣΚΕ και μια έδρα η ΔΑΣ. Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης θα γίνει εκλογή εφορευτικής επιτροπής, που θα διενεργήσει τις εκλογές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.