Απλήρωτοι για Φεβρουάριο οι μισθωτές μηχανημάτων για το κύμα κακοκαιρίας

Ανάγκη πρόβλεψης για την αντιπυρική περίοδο τονίστηκε στην Οικονομική Επιτροπή

Την ανάγκη πρόβλεψης κονδυλίου για μισθώσεις μηχανημάτων, ενόψει και της αντιπυρικής περιόδου, επισήμαναν οι μειοψηφίες και ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βόλου, στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, με αφορμή την έγκριση της απευθείας εκμίσθωσης μηχανημάτων έργου και οχημάτων λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών (στο δεύτερο κύμα κακοκαιρίας και για τον αποχιονισμό στις Δ.Ε. Γλαφυρές, Αγ. Βλάσιος και Άγιος Λαυρέντιος), ύψους 16.500 €.

Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα, διότι, όπως ανέφερε η επικεφαλής της Επιλογής Ευθύνης Νατάσα Οικονόμου, «πρέπει να πληρωθεί κόσμος», ενώ προειδοποίησε ότι αν δεν προβλεφθούν κονδύλια για τη μίσθωση μηχανημάτων, θα υπάρξει πρόβλημα και ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.

Ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βόλου Αλέκος Μεταφτσής τόνισε πως γίνεται προσπάθεια από την υπηρεσία να διενεργηθεί σχετικός διαγωνισμός ενόψει του καλοκαιριού., διότι άλλαξε ο τρόπος διενέργειας του διαγωνισμού.

Δεν δηλώθηκε ακίνητο στη Ν. Αγχίαλο
Σχετικά ακίνητο αγνώστου ιδιοκτήτη έκτασης περίπου 6 στρεμμάτων, στη θέση Καραμπάσι στη Νέα Αγχίαλο η Νομική Υπηρεσία του Δήμου είπε ότι εκ παραδρομής δεν είχε δηλωθεί το 2001 στο Κτηματολόγιο και πως, από τη στιγμή που εντοπίστηκε, προχωρά η διαδικασία να αναγνωριστεί σε ιδιοκτησία του Δήμου Βόλου, ενώ η σχετική δίκη έχει προσδιοριστεί για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Με αφορμή τη συζήτηση, η δικηγόρος του Δήμου Ντίνα Βακουφτσή εξέφρασε την δυσφορία της που δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η Νομική Υπηρεσία αδράνησε, λέγοντας ότι είναι πολύ χρονοβόρος η διαδικασία.

Όπως αναφέρθηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Δήμος Βόλου αναμένεται να ενισχυθεί και με τέταρτο νομικό σύμβουλο (διαθέτει τρεις) ώστε να μπορεί να διεκπεραιώνει τις πολλές υποθέσεις του ενιαίου Δήμου, αν και ο Καλλικράτης αναφέρει ότι μπορεί να έχει πέντε θέσεις νομικών συμβούλων.
Τέλος, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Ακίνητης Περιουσίας Θάνος Θεόδωρου δήλωσε ότι η καταγραφή της ακίνητης περιουσίας του Δήμου δεν έγινε σωστά και πως έχει ξεκινήσει η καταγραφή που αναμένεται να ολοκληρωθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.