Αναθερμάνθηκαν οι σχέσεις Βόλου – Ροστώβ

Επίσκεψη των αντιδημάρχων Γ. Μποντού και Θ. Θεοδώρου

Με τη δέσμευση για αναθέρμανση των σχέσεων των αδελφοποιημένων πόλεων του Βόλου και του Ροστώβ επέστρεψαν οι αντιδήμαρχοι Βόλου Γεωργία Μποντού – Τοκαλή και Αθαν. Θεοδώρου από την τριήμερη επίσκεψη από τις 22 έως τις 25 Σεπτεμβρίου που πραγματοποίησαν στην πόλη της Ρωσίας με την ευκαιρία της 265ης επετείου από την ίδρυση της πόλης.

Η φιλοξενία άφησε στους φιλοξενούμενους τις καλύτερες εντυπώσεις καθώς όπως δήλωσαν είχαν τη δυνατότητα εκτός από τη συμμετοχή τους στις επίσημες εκδηλώσεις να συναντηθούν με αρμόδιους σε θέματα Πολιτισμού και Τουρισμού. Στόχος και των δύο πλευρών όπως διαπιστώθηκε είναι η ανάπτυξη των διμερών σχέσεων και η διερεύνηση νέων τρόπων για την ανάπτυξη τουριστικών προγραμμάτων.

Η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Γεωργία Μποντού – Τοκαλή και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας έλαβαν θετική απάντηση στην πρόσκληση που απηύθυναν στους ομολόγων τους για επίσκεψη στο Βόλο που θα συνδυαστεί με την έλευση των εκπροσώπων της πόλης Λε Μαν από τη Γαλλία με την οποία είναι αδελφοποιημένη και η πόλη του Ροστώβ όπως και του Πλέβεν της Βουλγαρίας δημιουργώντας ένα «νοερό» τρίγωνο δεσμών και συνεργασίας.

Επιπλέον οι δύο Βολιώτες αντιδήμαρχοι κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην πόλη του Ροστώβ επισκέφθηκαν το Ελληνικό σχολείο που λειτουργεί και συναντήθηκαν με τον Έλληνα δάσκαλο με τον οποίο συνομίλησαν ανταλλάσσοντας σκέψεις και προτάσεις για την ενίσχυση του ελληνικού δυναμικού στην περιοχή.

Η λαμπρότητα των εκδηλώσεων, η επιμέλεια της φιλοξενίας, η συνεχής προσπάθεια των διοργανωτών για τη δημιουργία των καλύτερων δεδομένων για την παραμονή των φιλοξενούμενων άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους αντιδημάρχους Βόλου στους οποίους δόθηκε η δυνατότητα να συναντηθούν με τουριστικούς πράκτορες και να διανείμουν ενημερωτικό υλικό για το Βόλο, το Πήλιο, τις Σποράδες και τη Μαγνησία ενώ στη συνάντησή τους με το δήμαρχο του Ροστώβ στον οποίο μετέφεραν τους χαιρετισμούς και τα δώρα από το δήμαρχο Βόλου Αχ. Μπέο να δεχθούν τη δέσμευση για ανανέωση των σχέσεων των δύο πόλεων που ενώθηκαν με αδελφικούς δεσμούς το 1955 με την ιστορική επίσκεψη του Γ. Καρτάλη στο Ροστώβ.

Η επίσκεψη στο Βόλο θα πραγματοποιηθεί σε ημερομηνία που από κοινού θα προσδιορίσουν και οι τρεις πλευρές, του Ροστώβ, του Λε Μαν και του Βόλου καθώς όπως έγινε γνωστό βούληση της νέας Δημοτικής Αρχής Bόλου είναι ενθάρρυνση των αδελφοποιήσεων που τίθενται σε νέα βάση δράσης και αντιμετώπισης με στόχο την αξιοποίηση των δεδομένων για ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.